loader
menu

CIUTAT

Una avaria imprevista en una planta de Repsol provoca flamarades gegants i un incòmode núvol de fum negre

El Circ Ciutat dilluns, 23 de maig de 2016

Dues grans flamarades i un enorme núvol de fum negre damunt del polígon petroquímic nord de Tarragona han causat alarma i centenars de trucades al 112 durant tot el matí. Tot ha estat conseqüència d'una avaria imprevista en la planta que Repsol té al terme de la Pobla de Mafumet després que s'ha quedat sense aire; un element imprescindible perquè els instruments de control del complex funcionin de manera correcta.

El 112 havia rebut més d'un centenar de trucades. Repsol assegura que no és tòxic i Emergències de la Generalitat insisteix que les mostres de qualitat de l'aire són 'normals'

Segons fonts de la companyia, aquesta avaria, l'origen de la qual es desconeix, ha provocat l'aturada automàtica de la planta i això ha fet que tots els gasos anessin a parar a les torxes per ser cremats. El neguit ha estat més gran entre la població perquè el foc que cremava de les torxes i que cremarà durant algunes hores va acompanyat d'una gran columna de fum. Segons Repsol, el fum ha aparegut perquè la torxa no ha pogut rebre vapor d'aigua.

Imatge de les torxes cremant i del fum negre agafades des de SPiSP. Foto: circdetarragona.com

El fum i el foc són visibles des de diferents indrets de Tarragona i municipis de les rodalies, encara que, segons la companyia Repsol no es tracta de cap accident ni té afectació per a les persones. En aquest sentit, des del perfil de twitter @emergencies.cat s'està informant de manera continuada als milers d'usuaris de les xarxes que han penjat imatges sobre la crema de les torxes. A més, s'ha informat que les mostres de qualitat de l'aire al voltant del complex industrial de Repsol a la Pobla dónen valors normals.

Tot i que l'avaria s'ha focalitzat en una planta de Repsol, les instal·lacions de Dow s’han vist afectades per la incidència tècnica al Polígon Nord i com a conseqüència ha hagut d'aturar el cracker d’etilè activant la torxa com a element de seguretat. En aquests moments està iniciant la posada en marxa de la unitat de producció d’etilè ubicada a la Pobla de Mafumet i Perafort.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar