loader
menu

CIUTAT

TGN no fa els deures en prevenció d'incendis forestals

El Circ Ciutat dimarts, 24 de maig de 2016

El risc d'incendi forestal al terme de Tarragona és alt. Aquesta és la darrera denúncia feta pel Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, qui ara lamenta la deixadesa de l’equip de govern en la prevenció d'incendis dins del seu terme municipal.

Una imatge d'un petit incendi declarat a Sant Salvador l'any passat. Foto: circdetarragona.com

“Des de principis d’any fins avui només la zona boscosa del barri de Sant Salvador ha patit una desena d’incendis”, ha manifestat la regidora Cristina Guzmán, que ha denunciat que, tot i això “l’equip de govern no ha realitzat cap actuació d’urgència per netejar la zona afectada”.

El Pla Infocat està caducat

“Estem davant d’un altre exemple de l’absoluta deixadesa de l’equip de govern”, ha manifestat Guzmán, qui fa uns dies, juntament amb ERC i la CUP, ja va denunciar que nombrosos plans de seguretat de la ciutat no estaven actualitzats. “L’últim ensurt el vam tenir aquest dilluns, quan un foc va cremar entre 6 i 7 hectàrees de canyes a la zona de Santa Isabel, al costat del riu Francolí”, ha assenyalat Guzmán, que també ha recordat que el passat dissabte 21 de maig van cremar 3.000 metres quadrats d’una zona de vegetació situada entre la futura Anella Olímpica i la carretera T-11.

Guzmán ha destacat que a banda de la desídia demostrada per l’equip de govern davant la necessitat de netejar les zones forestals de la ciutat, una altra de les causes d’aquesta greu situació és que l’Ajuntament té caducat el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals (INFOCAT). “Aquest pla és el que regula quins boscos s’han de netejar i com s’ha d’efectuar l’actuació per tal d’evitar incendis”, ha apuntat la Consellera de CiU.

Per tot plegat, Guzmán, recordant la proximitat de l’estiu, ha exigit a l’equip de govern que “deixi de dormir i es posi les piles per prevenir l’aparició de nous focs a la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar