loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN mou més de 10 milions de tones de mercaderies durant el primers quatre mesos de l'any

El Circ Ciutat dijous, 26 de maig de 2016

El Port de Tarragona ha mogut més de 10 milions de tones de mercaderies en les seves instal·lacions durant els primers quatre mesos de 2016. En concret, 10,6 milions; una xifra que consolida la tendència de creixement de l’any anterior, i amb un augment del 0,4% respecte el mateix període de l’any anterior

Foto: circdetarragona.com

Pel que fa als tràfics moguts durant el darrer mes d’abril, al Port de Tarragona s’han mogut 2,3 milions de tones.

Lideratge en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Des de gener a abril, el Port ha manipulat 1,5 milions de tones de productes agroalimentaris el que suposa un creixement del 8,6% respecte el mateix període de l’any anterior.

En aquest segment, destaca l’increment de cereals (+33,3%) impulsat per l’augment de la importació majoritàriament d’Argentina i Ucraïna. El moviment de productes hortofruticoles també ha augmentat, tant en exportació (+9,8%) com en importació (+2,4%). Els principals països de destí de la fruita carregada a la terminal especialitzada del Port són Israel, Nigèria i Senegal; d’altra banda, la fruita d’importació prové principalment de Costa Rica, i també Colòmbia i Estats Units.

7,3 milions de tones de mercaderies del sector energètic

Els productes energètics mantenen la seva tendència a l’alça. En els primers quatre mesos de l’any, les terminals portuàries han manipulat 7,3 milions de tones de productes energètics, un 1,6% més respecte gener-abril de 2015. Els tràfics més destacats respecte al creixement són el cru superant els 3 milions de tones (+19,9%), fuel-oil (+16,6%) i els biocombustibles (+81%).

Càrrega general i vehicles

Pel que fa a càrrega general al Port de Tarragona es mantenen les xifres de gener i d’abril de l’any passat (més de 650.000 tones mogudes). Dintre de la càrrega general, el moviment de pasta de paper es manté en les 150.000 tones, i el de vehicles segueix un creixement destacat. Fins el mes d’abril, la terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 56.035 vehicles un 50,8% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest creixement és significatiu tant en volum d’exportació (+13,9%), com d’importació (+72,4%).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar