loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs de Castells de TGN obre els braços a la Xina

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 27 de maig de 2016

Una colla de la Xina participarà en el XXVIè Concurs de Castells de Tarragona. Els Xiquets de Hangzhou actuaran com a agrupació convidada a la segona jornada del certamen, que tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Serà la primera vegada que una colla de l'estranger participarà al certamen tarragoní.

Una imatge d'un 3d7 dels Xiquets de Hangzhou l'any 2012. Foto: Jordi Badia

L'Ajuntament de Tarragona ha acceptat l'oferiment de la colla xinesa després de valorar el seu nivel casteller, tenint en compte que ja ha descarregat construccions com el 3 de 8 i el 2 de 7. La participació dels Xiquets de Hangzhou no traurà cap plaça a les colles classificades a través del Rànquing Estrella, de manera que el dissabte 1 d'octubre actuaran 19 colles a la Tarraco Arena Plaça, enlloc de les 18 previstes inicialment.

L'article 1 de les Normes Bàsiques del Concurs estableix que "de manera extraordinària, l’organització es reserva el dret d’incorporar al Concurs les colles que consideri oportú". Els Xiquets de Hangzhou compartiran la mateixa dinàmica d'actuació que les altres 18 colles participants i apareixeran a la classificació final a la posició que obtinguin.

Els Xiquets de Hangzhou són una colla nascuda l'any 2010 a la colònia tèxtil Antex, a la ciutat xinesa de De Qing, situada a l'est del país. L'empresari tèxtil xinès Qian Anhua havia conegut el món casteller en un viatge a Catalunya l'any anterior i va decidir importar-los a la seva terra. Durant aquest temps el seu nivell casteller ha evolucionat de forma notable, fins que el passat 21 de maig van descarregar, en una mateixa diada, el 3 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7.

El Concurs de Castells de 2012 ja va comptar amb la presència dels Xiquets de Hangzhou. En aquella ocasió el dissabte al matí, fora de l'actuació, van aixecar una construcció a l'interior de la Tarraco Arena Plaça, mentre que l'endemà diumenge els seus castellers van actuar amb la Colla Vella dels Xiquets de Vcolla amb la qual mantenen estrets lligams.

Fins ara els Castellers de Mallorca, en dues ocasions (els anys 2002 i 2014) havien estat l'única colla de fora de Catalunya que havia participat al Concurs de Castells. Ara els Xiquets de Hangzhou seran la primera colla de fora de l'Estat que prendrà part a l'anomenat 'Espectacle casteller més gran del món'.

El XXVI Concurs de Castells tindrà lloc el dia 25 de setembre a Torredembarra i els dies 1 i 2 d'octubre a Tarragona i reunirà les 43 millors colles del món castelle


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar