loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tàrraco Viva abaixa el teló amb bones sensacions

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 29 de maig de 2016

“Tot i que no tenim encara dades d’assistència total, podem dir que el nombre d’assistents del primer cap de setmana del festival ja s’està igualant al del segon cap de setmana. Per tant creiem que l’assistència al festival d’aquest estarà en la línea de creixement sostingut dels darrers anys”, afirma la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, en relació a Tàrraco Viva.

L'Ajuntament de Tarragona celebra que l'assistència al festival està 'en la línea de creixement sostingut' dels darrers anys. 1800 escolars de Tarragona han passat per alguna de les més de 400 activitats programades

El festival de recreació històrica que enguany ha apostat per clicar l'ull a la cultura egípcia, ha abaixat el teló d'una edició, en la qual gairebé s'han celebrat tots els actes del programa. Del total de 466 actes programats se n’han pogut realitzar amb normalitat 461. Només es va haver de suspendre per malaltia de l’actor, el monòleg de Sèneca el primer cap de setmana, no així el segon cap de setmana en el qual l’actor ja va estar restablert. També es va haver de suspendre un cop iniciat i per causa de la pluja la xerrada Lluny de la terra negra, al Camp de Mart.

Foto: Guillem Roqué

La regidora de Patrimoni ha afegit que: “Creiem que la proposta d’ampliar la mirada a altres cultures contemporànies a la de l’antiga Roma, ha estat un èxit i molt ben acceptat pel públic del festival. Creiem que als seguidors habituals del festival s’hi han sumat nous assistents seguint la seva afició al món de l’antic Egipte”.

Cal destacar que el cicle de conferències i el d’audiovisuals “han tingut una especial acceptació entre el nostre públic, ja que pràcticament totes aquestes activitats han fregat el màxim d’aforament possible”.

Així mateix, “seguim constatant l’interès que crea el festival en el col·lectiu d’ensenyants tant de primària i secundària com universitaris, els quals s’apropen per uns dies al festival per tal de veure novetats en la creació de productes de divulgació històrica, molts dels quals són susceptibles d’aplicació a les aules o en les experiències de visita d’alumnes al patrimoni Històric”, assegura Floria.

Les visites escolars a l’activitat Kemet han omplert pràcticament totes les places disponibles. De fet, han estat uns 900 escolars procedents de Tarragona, Barcelona, València i altres indrets de Catalunya i Espanya. 1800 escolars de Tarragona han passat per activitats del mon romà programades pel festival.

“Per tot plegat, creiem que el Festival Tarraco Viva es consolida com una fita cultural important a la nostra ciutat i al nostre país, amb un increment de l’ interès internacional (cal esmentar la visita durant una setmana del professor Katsuyito Takenaka de la Universitat d’Aichi- Nagoya al Japó, que està fent un treball sobre el festival com a model de dinamització de ciutats històriques)”, explica Begoña Floria.

I conclou: “Després del període de producció realitzarem les valoracions a fons i començarem a treballar en la següent edició, que tindrà com a tema central la relació de Roma amb Grècia i el 1900 aniversari de l’ascens al tro imperial de l’emperador Adrià, pot ser el més filohel·lènic de tots els emperadors romans”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar