loader
menu

CIUTAT

Els paradistes podran tancar al migdia dins del nou Mercat

El Circ Ciutat dimarts, 31 de maig de 2016

Les parades del Mercat Central de Tarragona tindran la possibilitat de tancar al migdia dins del nou edifici, però amb algunes condicions. L'Ajuntament ha anunciat que ha donat als paradistes l'opció de tancar els seus establiments de 2/4 de 4 fins a les 5, però això, sí, sempre que hi hagi almenys un 60 per cent de la resta de botigues obertes.

Foto: circdetarragona.com

La presidenta de l'empresa municipal de mercats (Espimsa), Elvira Ferrando, ha manifestat que la voluntat d'Espimsa i del seu Consell d’Administració és mantenir l’horari d’obertura previst en el Reglament del Mercat Central aprovat en el Plenari del 20 de febrer del 2015, que és de 9h a 20h i de manera ininterrompuda. Segons Espimsa, el Reglament va estar exposat al públic durant 30 dies i no es va presentar cap al·legació que fes referència al nou horari; el 24 d’abril del 2015 el Plenari municipal el va aprovar definitivament.

La presidenta d'ESPIMSA i alhora regidora de Comerç de TGN es va reunir la tarda del dilluns 30 amb la comissió negociadora del Mercat Central, que està formada pels representants de l’Associació de Venedors del Mercat i l’Associació de paradistes i comerciants del Mercat Central de Tarragona, i posteriorment amb els paradistes del Mercat per tal d'informar dels horaris comercials.

Amb aquesta premissa (obertura ininterrompuda de 9h a 20h), la consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha plantejat a tots els col·lectius de venedors que el 15 per cent de l'horari establert, que són 10 hores a la setmana, es reparteixi, o bé tancant al migdia dins del marge horari de les 15.30 a les 17 hores i/o distribuir aquest temps entre dilluns pel matí o dissabte per la tarda.

Des del consistori s'ha incidit que aquesta proposta "serà valida sempre que el nou Mercat Central estigui obert de les 9 a les 20 hores ininterrompudament, amb un mínim del 60 per cent de la superfície comercial o el 60 per cent de les botigues obertes."

El punt 22.2. del Reglament

“Totes les concessions i espais cedits en dret d’ús del Mercat Central de Tarragona hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. L’Ajuntament de Tarragona podrà acordar excepcions justificades a aquest horari, sempre que no suposin un tracte desigual a situacions similars.

Totes les concessions i espais cedits en dret d’ús del Mercat Central de Tarragona hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. L’Ajuntament de Tarragona podrà acordar excepcions justificades a aquest horari, sempre que no suposin un tracte desigual a situacions similars”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar