loader
menu

CIUTAT

El Consorci d'Aigües de TGN participa en unes jornades internacionals sobre la gestió de l'aigua

El Circ Ciutat dimarts, 31 de maig de 2016

El Consorci d'Aigües de Tarragona va participar els dies 16 i 17 de maig a la “III Plus Europe Conference”, unes jornades bianuals organitzades per “Plus Europe Association” que es van celebrar a Madrid. El tema central que s’ha tractat enguany ha estat el control dels recursos d’aigua, la seva administració, el tractament i la qualitat.

Foto: Consorci d'Aigües de TGN

En aquest sentit, el CAT hi va participar amb la ponència “Qualitat i Control de Riscos a les Aigües de Consum”, a càrrec del Cap del Departament de Qualitat i Medi Ambient, Agustí Colom Feliu.

La ponència presentada pel CAT es va centrar en les normatives de referència i legals que s’apliquen a les aigües superficials i de consum, les quals es poden veure afectades pels abocaments produïts en les zones industrials properes, amb el seu conseqüent risc.

També es va tractar el control de riscos de l’aigua prepotable i de consum, fent especial èmfasi en la importància en temes de seguretat i salut pública instant a que les empreses es certifiquen en la norma ISO 22000, d’ Innocuïtat Alimentària, que el CAT va obtenir el mes de març del 2015.

En la ponència exposada per Agustí Colom també es va mostrar la identificació dels perills del CAT i l’avaluació dels seus riscos, així com els prerequisits operacionals i els punts de control crític. Per altra banda, també es van donar a conèixer els episodis que s’han registrat a l’aigua de l’Ebre i les comunicacions a l’Agència de Salut Pública els darrers deu anys.

Associació Europa Plus

L’Associació EUROPA PLUS és una xarxa de ciutadans compromesos que treballa per aconseguir una aliança cívica europea mitjançant la promoció d’un nou model de governança europea basada en el respecte mutu entre els ciutadans i els diferents nivells de govern europeu.

ISO 22000

La ISO 22000 sobre la Gestió de la Innocuïtat Alimentària és una norma de gran interès tan pels gestors d’abastament d’aigua com pels consumidors, atès que compleix els requisits de la directiva d’aigües de consum recentment publicada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar