loader
menu

CIUTAT

Ballesteros apaga l'enèssim foc als Jocs del 2017

Sergi Casado Ciutat dimecres, 01 de juny de 2016

Els caps visibles del Comitè Organitzador dels Jocs del 2017, és a dir, l'alcalde Ballesteros i Javier Villamayor, han hagut de sufocar el foc declarat feia només unes hores. I tot, arran d'unes declaracions incendiàries i poc mesurades del Secretari General del Comitè Olímpic Espanyol, Víctor López, recollides per l'agència EFE, en què augurava un horitzó molt fosc per als Jocs Mediterranis de l'any que ve, fins a l'extrem que assegurava que la seva celebració corria perill per la situació econòmica que travessava Tarragona.

L'alcalde de TGN resta dramatisme a l'alarma creada per unes declaracions explosives d'un dirigent del COE, en què deia que els Jocs del 2017 corrien perill.

Al cap d'unes hores, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el regidor Javier Villamayor, màxim responsable polític dels Jocs, han comparegut plegats per restar dramatisme i transcendència al que havia dit feia poques hores un dels màxims dirigents del COE. "Què ha passat? Res. Hi ha hagut una assemblea general del COE i s'ha explicat que algunes coses del 2017 van ajustades. Després he parlat amb Blanco (Alejandro, president del COE) i se m'ha ofert a aclarir-ho", ha defensat Ballesteros, qui ha admès que s'ho agafaven com un "toc d'atenció", tot i que "tenim motius per estar inquiets".

Ballesteros i Villamayor, en la roda de premsa oferta a les oficines del 2017. Foto: circdetarragona.com

En un to molt pausat i calmat, tant Ballesteros com Villamayor han anat resolent els dubtes que havia plantejat el Secretari del COE en unes declaracions que han fet saltar les alarmes i que han estat recollides per l'agència EFE.

"Falten 9 milions? Ja ho sabíem"

Pel que fa als patrocinis, des del 2017 admeten dificultats per arribar als objectius fixats, però que per a ells no és res nou: "Del pressupost operatiu encara ens falten 9 milions d'euros, però ja ho sabíem", ha insistit l'alcalde, qui ha aprofitat l'ocasió per anunciar que en les darreres setmanes s'havien tancat acords de patrocini per valor d'1,5 ME.

Ara fa un any, l'organització del 2017 va alliberar la captació de nous espònsors després de treure-li l'exclusivitat a l'empresa Octagon. No havia complert, i des de llavors, diverses agències s'han sumat a la tasca per aconseguir més anunciants. "Adaptem el pressupost a la captació d'espònsors", ha apuntat Villamayor.

Aliens totalment al to alarmista emès pel representant del COE, Villamayor ha recordat els elogis, d'ara fa uns dies, tant del president del Comitè Internacional dels Jocs, Adaddi, com del president del COE, Alejandro Blanco, qui va assegurar que "tot estarà en el moment oportú". A més, des de TGN 2017 també celebren el paper que pot tenir el Rei Felip VI, president d'honor dels Jocs, a l'hora de promocionar l'esdeveniment.

La piscina, descoberta, i potser finançada amb recursos propis

Un dels grans equipaments dels Jocs és la piscina, que ja no es té tant clar que la financiï el govern espanyol, com així semblava al principi. Tenint en compte que les declaracions explosives procedien del COE, depenent del Govern estatal, Ballesteros ha estat preguntat pels compromisos de Madrid amb els Jocs. "Abans del juliol hauríem de tancar l'acord", però sense poder precisar de quina quantitat es tractaria.

L'alcalde ja ha avançat que si els diners del govern estatal no arriben per fer l'obra de la piscina, es farà "amb recursos propis, però sense endeutar-nos". De moment, només hi ha 'segurs' prop de 3 milions, que procedeixen de la recaptació de les travesses, i que pertany al pressupost de 2015. A més, a l'obra de la nova piscina de Campclar ja se li han fet retallades. Per exemple, que serà descoberta.

La incertesa política

"Tampoc esperàvem que el govern estigués en funcions i que d'aquí un mes tinguéssim unes noves eleccions", ha apuntat Villamayor, qui ha insistit que des del COE "mai se'ns ha dit que no posaran un euro més ni tampoc que faltaran als compromisos".

La incertesa política fa més difícil la interlocució. És el que ha reconegut Ballesteros, qui, com sempre, s'ha mostrat convençut que tot tirarà endavant i que els Jocs seran una realitat. "Arribarem a un acord bo per Tarragona, pel territori, per Catalunya i per Espanya en el marc de la cultura i de l'esport".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar