loader
menu

CIUTAT

El Camp de TGN compta amb un nou protocol per combatre la violència masclista

El Circ Ciutat dijous, 02 de juny de 2016

Les sis comarques del Camp de Tarragona compta amb un nou protocol per combatre la violència masclista. La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, han presidit la reunió de la Mesa institucional per a l’abordatge d'aquest tipus de violència.

Foto: upf.edu

El document aprovat defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, tot donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista. El seu àmbit territorial són les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Priorat, Conca de Barberà i Baix Penedès.

El Protocol és la culminació de treball fet a nivell de comarques i municipis, estableix l’itinerari territorial d’atenció, la xarxa de coordinació interprofessional, els estàndards de serveis que fixen els criteris d’actuació que s’han d’aplicar en qualsevol intervenció i la relació de serveis implicats.

En la reunió, la presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, ha destacat que “el Protocol ha de ser una eina fonamental per a les administracions del territori i per als i les professionals que atenen dones que travessen situacions de violència masclista” i ha explicat que “s’està fent una avaluació de la Xarxa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista i també una diagnosi sobre l’abordatge que s’està realitzant de les violències sexuals”.

“La implantació d’un programa de coeducació i de prevenció de la violència masclista a les escoles, el treball amb els mitjans de comunicació per eradicar les estructures culturals sexistes, i l’enfortiment de la Xarxa de recursos i la intervenció coordinada, son algunes de les mesures que impulsarem per reforçar les actuacions en l’àmbit de la lluita contra la violència masclista” ha subratllat Pitarch.

El delegat del Govern, Òscar Peris, ha subratllat que “es tracta d’un protocol pioner” i ha agraït “la implicació i coordinació de totes les administracions que formen part de la Mesa institucional per a l’Abordatge de la Violència Masclista al Camp de Tarragona”. Una Mesa Institucional que, a proposta del delegat, s'ampliarà amb la participació dels representants de Joventut i Esports de la generalitat, així com del director territorial d'Agricultura.

El Protocol ha estat redactat per la Comissió Tècnica del Circuit per a una intervenció coordinada contra la violència masclista del Camp de Tarragona. El circuit estableix els seus propis itineraris d’atenció a les dones que pateixen violència, coordinant-se amb els nivells locals, comarcals, intercomarcals i nacional. Hi participen els ens locals, els grups de dones i les persones professionals implicades en l’abordatge de la violència masclista.

Els objectius són: contribuir decisivament a l'eradicació de la violència masclista a partir d'un model d'intervenció que situa les dones com a subjectes actius de l'atenció; donar una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista; i establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d'un model d’intervenció integral, minimitzant la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista.

L’estructura del circuit consisteix en la Mesa institucional (màxim òrgan de representació i decisió), la Comissió tècnica (òrgan gestor), els Equips tècnics referents (comarcals) i els plenaris (comarcals). Desenvolupa el Mapa de recursos i dissenya i implementa plans formatius específics per als diversos cossos professionals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar