loader
menu

CIUTAT

Repsol fixa 35 promeses en el Pla de Sostenibilitat de 2016

El Circ Ciutat dijous, 02 de juny de 2016

Una setmana després de l'incident a la planta del complex industrial de la Pobla de Mafumet, Repsol ha presentat el Pla de Sostenibilitat de l'any 2016 en un acte a la Cambra de Comerç de Tarragona. El Pla de Sostenibilitat és un document que reforça el compromís de la companyia amb la sostenibilitat i la transparència, i respon formalment i sistemàtica, a les expectatives dels grups d'interès a l'entorn del complex Industrial.

La companyia ja treballa per incloure una acció en el pla de de 2017, encaminada a minorar l'emissió dels fums a les torxes

El pla, presentat pel director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, consta de 35 accions amb indicadors de seguiment. Entre les 35 acciones compromeses, destaquen:

Foto: Repsol

- Protegir la biodiversitat de l'entorn. Es desenvoluparan accions com la plantació de massa arbòria a la llera del riu Francolí, la recuperació d'entorns de la presa del Gaià o la instal·lació de biòtops a la zona costanera.

- Reduir les emissions de CO2. Es completaran i gestionaran les accions del Pla de reducció d'emissions de CO2 assignades al Complex Industrial.

- Protegir la qualitat de l'aire. Es protegirà mitjançant una sèrie d'accions, com un Programa de reducció d'emissions, i una anàlisi històrica de la qualitat de l'aire en comparació amb altres entorns.

- Col·laborar en iniciatives socials, culturals, educatives i esportives. Es mantindran diversos programes de col·laboració amb les institucions i col·lectius de l'entorn.

- Alliberar cabal ecològic al riu Gaià. Es col·laborarà amb l'Agència Catalana de l'Aigua en la recuperació del cabal ambiental del riu Gaià.

Un cicle continu en constant progrés

Els Plans de Sostenibilitat són documents vius, que s’elaboren al llarg de l’any per donar resposta a les expectatives detectades. En aquest sentit i en paraules de Josep Francesc Font, “l’incident de la setmana passada ens ha fet adonar-nos de la inquietud generada pel fum dels episodis de torxa, causat per no disposar de vapor. Per tant, ja estem treballant per incloure una acció en el pla de Sostenibilitat de 2017, encaminada a minorar l’emissió dels fums a la torxa”.

El Pla de Sostenibilitat és el resultat d'incorporar les expectatives de la societat en el procés de presa de decisions. Amb ell, Repsol reforça la seva visió de la responsabilitat corporativa, que és aquella que voluntàriament assumeix més enllà d'allò legalment exigible, tot responent a les necessitats específiques de l'espai en què opera.

Repsol informarà públicament del grau d'acompliment de les accions compromeses en el primer trimestre de 2017 i, tenint en compte el caràcter participatiu d'aquesta iniciativa, convida a qualsevol ciutadà o institució a compartir propostes i formular preguntes o comentaris.

Repsol a Tarragona ha acomplert el 97% dels compromisos del seu pla de sostenibilitat 2015

Una vegada consolidats els resultats de les accions, Repsol ha rendit comptes de l’acompliment del seu Pla de Sostenibilitat 2015, que ha tingut un grau d’acompliment del 97%. De les 37 accions compromeses, 36 s’han completat totalment.

L’acció restant s’ha completat en tots els seus apartats, a excepció del referent a la determinació del nivell dels compostos orgànics volàtils dins del Complex Industrial de Tarragona en condicions singulars, atès que aquestes es refereixen a quan s’està realitzant una parada, i durant el 2015 no se n’ha realitzat cap.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar