loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament va refusar instal·lar càmeres dins del pas subterrani de la plaça dels Carros

Sergi Casado Ciutat dilluns, 25 de març de 2013

Tot i que des de l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament es va posar èmfasi perquè en l'obra del pas subterrani per a vianants de la plaça dels Carros s'instal·lessin càmeres de vídeo vigilància que enfoquessin l'interior del túnel, finalment des de l'oficina de projectes es va desestimar la idea i únicament se'n van posar a l'exterior i just a l'entrada. Però cap que permeti veure què s'hi fa a dins. Ara, passats només tres mesos des de la inauguració, el consistori ha detectat que són necessàries i urgents per evitar que es repeteixin accions de vandalisme dins del túnel que venen sent habituals des del dia de la inauguració.

Les càmeres que hi ha a l'entrada del pas subterrani només enfoquen l'exterior. / circdetarragona.com

La falta de previsió del consistori, però, farà que el cost d'instal·lació de les noves càmeres l'hagi d'assumir, molt probablement, la pròpia administració municipal; en comptes de la Subdelegació del Govern, que és qui va construir i pagar tota l'obra, seguint fil per randa les directrius fixades per l'Ajuntament, i que va suposar una despesa de 3,5 milions d'euros. És a dir, l'ampliació de l'obra anirà a càrrec de les arques municipals.

Fonts municipals han assegurat que ara estudien incloure el projecte d'instal·lació de les dues noves càmeres dins del sistema de vídeo vigilància previst per a diferents indrets de la Part Baixa, i que, a priori, hauria de començar a funcionar quan es posi en marxa la nova caserna de la Guàrdia Urbana, a finals d'estiu, la qual disposarà d'un espai habilitat especialment per controlar aquest dispositiu.

El projecte de càmeres a la Part Baix de Tarragona ja s'arrossega des de fa més d'una dècada, fruit de nombroses demandes i queixes de l'associació de veïns del Barri del Port arran de l'incivisme i les bretolades constants. En el cas que les càmeres de dins del pas subterrani es vinculessin finalment a la resta de càmeres previstes al barri, la tramitació i el vistiplau de la Generalitat podria endarrerir el procés novament, ja que caldria que la comissió de vídeo vigilància de la Generalitat, depenent d'Interior, estudiés el projecte i li donés el vistiplau definitiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar