loader
menu

CIUTAT

El Metropol es queda petit en la gala dels Premis Ones

El Circ Ciutat dissabte, 04 de juny de 2016

La 22a edició dels Premis Ones, organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània, han estat un any més sinònim d’èxit d’assistència i organització. El més important, no obstant això, és que ha tornat a ser una nit plena d’emocions i que aquells que l’han viscut trigaran en oblidar-la. Els premiats, per l’ambient i calidesa proporcionat pel públic; i eI públic, perquè no és usual viure una gala amb personalitats de tant nivell però que a la vegada són tan accessibles i amables.

Foto: Fundació Mare Mediterrània

Ja fa anys que els Premis Ones omplen el Teatre Metropol, però aquesta edició ha estat especial. No només perquè mai s’havia vist el recinte tan ple –no hi havia, literalment, ni un seient lliure- sinó perquè al voltant de 200 persones van quedar-se en llista d’espera i malauradament no van poder assistir-hi. En paraules d’Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània, aquest fet demostra que “hem aconseguit el que preteníem: ara sí, podem dir que la ciutat ha fet seva els Premis Ones”.

Si parlem de discursos memorables, aquest divendres per la nit ens ha deixat uns quants. Per posar uns exemples, Ángel Juárez recordant el patiment dels refugiats i la insolidaritat europea, Manolo García afirmant que ha arribat l’hora d’iniciar la revolució verd, Carles Francino reivindicant el periodisme com un dels pilars de la societat, Carlos de Hita repassant com la biodiversitat i la seva carrera professional no han seguit camins paral·lels, Santiago Cirugeda assegurant que li fa més il·lusió rebre el Premi Ones que el Pritzker (el guardó d’arquitectura més important del món), Aureli Tubilla –que s’ha emportat algunes de les ovacions més sonores de la nit- repassant la vida dels nens que formen part del projecte solidari del Tarragona Handbol Club, etc.

Això pel que fa a les paraules. Però a vegades les paraules no són suficients per transmetre emocions, i es necessiten altres llenguatges. Això ho sap molt bé el tarragoní Francis Núñez, qui primer ha fet un parlament molt emocionat repassant totes les persones que l’han ajudat a convertir-se en un dels ballarins espanyols més importants, i una estona després ha fet el que millor sap: ballar. La seva actuació, amb diversos acompanyants de primer nivell i de deu minuts de duració, ha estat la cloenda perfecta. El públic ha quedat extasiat després de deu minuts de flamenc que ha posat a tothom –i anem més enllà del tòpic, perquè es notava en l’atmosfera- la pell de gallina. L’ovació per a Francis Núñez, que actuava a casa seva, ha estat de les que fan època. S’ho mereixia.

Acte seguit, ha arribat el moment de la foto de família (i quina família!), i del petit còctel, en què tothom ha tingut l’oportunitat d’apropar-se als premiats per fer-se una foto (Manolo García ha estat el més buscat) o xerrar una estona. Serà una nit inoblidable per a moltes persones. Per tot plegat, cridem-ho una vegada més: llarga vida als Premis Ones!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar