loader
menu

CIUTAT

La reordenació del tram central de la platja Llarga protegirà les dunes i millorarà la mobilitat

El Circ Ciutat dilluns, 06 de juny de 2016

Els usuaris de la Platja Llarga de Tarragona notaran enguany que l'espai s'ha reordenat. Es tracta d'un projecte integral de reordenació i protecció dels espais dunars, que es va iniciar al 2014 amb la creació de zones de picnic, i va tenir continuïtat l'octubre del 2015 amb l'acordonament de cinc espais dunars, entre ells, la llacuna litoral reraduna.

Una imatge d'arxiu de la platja Llarga. Foto: circdetarragona.com

La zona era utilitzada com a aparcament i, durant els mesos d'estiu, l'acumulació de vehicles suposava un elevat risc d'incendi i dificultava l'accés dels vehicles d'emergència. L'actuació ha permès habilitar un carril d’accés als serveis d'emergència i municipals i reduir el risc d'accidents i incendis. Les actuacions s'han fet d'acord amb la normativa d’espais natural, de costes i urbanística.

"La mesura ha estat per a la protecció de l'espai natural i, principalment, per garantir la seguretat dels usuaris", ha explicat la regidora d'Espais Públics, Ivana Martínez.

Les millores

S'ha arranjat una finca municipal entre els apartaments de la platja i el IOT i s'han guanyat 50 noves places d’aparcament, al costat del tancament dunar. També s'ha habilitat una zona de càrrega i descàrrega a l’alçada del Club de Vela

S'ha creat una zona d’aparcament per a persones amb discapacitats i una zona d'aparcament per a bicicletes.

Per aquest estiu, l’EMT reforçarà el serveis de busos i a les línies 11, 12 i 13 que fan el recorregut a la Platja Llarga, s’hi afegirà la línia 16 especial de platges s’allargarà fins a la Platja Llarga, fins ara arribava a l’Arrabassada.

En les properes setmanes, es millorarà la ruta d’accés dels vianants des de la parada de l’autobús fins a la platja. Altres mesures que es realitzaran en les properes setmanes serà la millora dels accessos i el ferm en els aparcaments existents i la instal·lació de 30 noves places d’aparcament per a bicicletes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar