loader
menu

CIUTAT

Nova croada a TGN contra els propietaris de gossos incívics

El Circ Ciutat dimarts, 07 de juny de 2016

L'Ajuntament de Tarragona comença una nova croada per combatre l'incivisme a la ciutat i principalment contra els propietaris de gossos incívics. Sota el lema "Em comprometo amb Tarragona”, el consistori ha posat en marxa una campanya que vol ajudar a fer disminuir les actituds incíviques, i principalment, les dels propietaris de gossos que no recullen les seves 'caques'.

Foto: Mauri

Una imatge de la nova campanya. Ajuntament de TGN

La campanya es desenvoluparà en diferents fases. Ara s’ha donat el tret de sortida a la primera, centrada en la recollida dels excrements dels gossos. Segons l'Ajuntament, aquesta problemàtica és una de les queixes més habituals recollides a través dels diferents canals de comunicació amb la ciutadania (telèfon verd, epp!, correu electrònic, enquestes departament neteja).

Informadors itinerants

Des d'ara i fins a finals d’estiu, equips d’informadors recorreran les zones on es localitzen més 'caques' sense recollir i informaran als propietaris de gossos de l’inici de la campanya. Els parlaran de l’existència d’espais habilitats per a gossos, del cost de l’incivisme, de l’existència d’una ordenança sobre convivència i de l’import de les sancions per no complir les referents a la tinença d’animals i la seva cura.

L'Ajuntament premiarà les bones pràctiques dels amos d'animals i els identificarà amb una xapa amb el segell “Compromès amb Tarragona”. La campanya també inclou accions publicitàries en mitjans de comunicació i xarxes socials i elements comunicatius específics a pipicans i punts calents on es produeixen les actituds incíviques.

Una factura anual d'1 ME

“Em comprometo amb Tarragona” és una campanya institucional pel foment del civisme i la cura i el manteniment de l’espai públic. L'alcalde Ballesteros ha explicat que una de les prioritats del govern és la neteja i la lluita contra l’incivisme: “L’any passat les accions incíviques van suposar una factura per l’Ajuntament de prop d’un milió d’euros entre contenidors malmesos, recollida de residus incontrolats, neteja de pintades i grafitis i reposició de jocs infantils, bancs i papereres.” I ha afegit: “Per això, impulsem aquesta campanya, perquè per tenir una ciutat neta i endreçada cal que tots ens en fem responsables.”

"No em facis les recollir les meves caques"

La campanya s'ha presentat juntament amb uns cartells on apareix un bulldog francès i diversos missatges. Un, per exemple, diu "Prometo ser-te fidel tota la vida, però no em facis recollir les meves caques". La proposta gràfica apel·la als vincles emocionals i compromisos que els propietaris adquireixen en el moment de tenir un gos.

El gos es compromet a ser un company fidel, a canvi el propietari n’assumeix la responsabilitat de cuidar-lo, alimentar-lo, treure’l a passejar i recollir-ne els seus excrements. Un compromís on cadascú ha de complir la seva part per no fallar a l’altre.

A la tardor, es llençarà una segona fase de la campanya centrada en els residus voluminosos i la brossa dipositada fora dels contenidors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar