loader
menu

CIUTAT

La Guàrdia Civil desmantella a TGN una xarxa internacional de cultiu i tràfic de cànnabis

El Circ Ciutat dimarts, 07 de juny de 2016

La Guàrdia Civil ha detingut a 7 persones de nacionalitat sèrbia, com a presumptes integrants d'una organització criminal internacional relacionada amb el cultiu i tràfic de cànnabis. Se'ls imputen els delictes d'organització criminal, tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric.

En l'operació, en que també hi ha participat la Guàrdia Urbana, s'ha detingut a 7 persones, totes de nacionalitat sèrbia

Un cop a disposició judicial, el jutge va decretar presó sense fiança per a dos d'ells i la resta llibertat amb càrrecs amb les cautelars de retirada de passaport i presentació mensual al jutjat.

Fotos: Guàrdia Civil de TGN

Fotos: Guàrdia Civil de TGN

Fotos: Guàrdia Civil de TGN

En col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, es van practicar 3 registres, confiscant més de 3.300 plantes de marihuana, 3.500 grams de la mateixa substància preparada per ser envasada al buit, 8.500 grams de restes de la planta per a la fabricació d'oli d'haixix i més de 3.000 € en efectiu.

Aquesta organització criminal, perfectament estructurada i organitzada, tenia al seu servei a diverses persones dedicades exclusivament a la cura i vigilància dels cultius, per a això comptaven amb diversos immobles que havien llogat prèviament on després de construir la infraestructura necessària ocultaven les plantacions interiors de cànnabis.

Durant els primers mesos de l'any 2016, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que membres d'un important clan serbi afincat a la província de Tarragona, s'estava dedicant a llogar immobles en diverses poblacions de la província amb l'única finalitat d'establir en el seu interior cultius de marihuana.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder ubicar els domicilis on pel que sembla es podrien conrear i elaborar substàncies estupefaents. Els habitatges objecte de la investigació es trobava en règim de lloguer des de feia 6 mesos, sense tenir activitat quotidiana, però la mateixa tenia un consum elèctric d'una activitat industrial. Aquest fet va induir a pensar que l'habitatge s'havia llogat exclusivament per a habilitar-la per al cultiu de marihuana, així com per a la seva manipulació i distribució.

Durant el matí del dia 2 dels corrents es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana de Tarragona, a fi d'explotar la informació aconseguida en la investigació, una vegada obtinguda l'ordre d'entrada i registre de l'autoritat judicial. Un cop a l'interior dels immobles, els agents van observar que els habitatges s'havien compartimentat en diferents estances.

Tenien la llum punxada

També es va descobrir que els immobles es trobaven connectats de forma fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric, fet habitual en aquest tipus de cultius a causa de l'alt cost del consum elèctric que necessiten aquest tipus de plantacions.

Efectes intervinguts: 3.329 plantes de marihuana, 3.500 grams de marihuana seca, 8.500 grams de restes de marihuana picada per produir oli de haixix, 1 envasadora al buit industrial, 3 vehicles, i material per al cultiu, elaboració i venda de la substància cannàbica.

Als detinguts, set homes de nacionalitat sèrbia d'entre 20 i 40 anys d'edat, se'ls imputen els delictes d'organització criminal, tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric, van ser posats a disposició judicial, decretant el Jutjat presó sense fiança per a dos d'ells i la resta llibertat amb càrrecs amb les cautelars de retirada de passaport i presentació mensual al jutjat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar