loader
menu

CIUTAT

El jutge reclama a l'Ajuntament de TGN tots els documents del Jaume I

Sergi Casado Ciutat dilluns, 25 de març de 2013

El cas del pàrquing Jaume I i la justícia comencen a agafar camins paral·lels. El magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, Antoni Gambón, accedint a la petició de l'acusació particular, representada per l'associació Veu Ciutadana, ja ha escoltat els testimonis de quatre persones, entre les quals, el del secretari de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Antoni Font, dos enginyers i un dels responsables de l'empresa Agora Consulting, encarregada de l'estudi de viabilitat de la instal·lació, durant el 2008, després del qual el consistori va decidir que el Jaume I seria convencional.

Un cop fetes les diligències testificals, iniciades el maig de l'any passat, el jutge ha ordenat a l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona S.A que presenti tots els informes de les auditories anuals que s'han realitzat des de la data d'adjudicació de l'obra, fa més de 10 anys. L'única que, fins ara, ha transcendit és la que dur a terme l'enginyeria Agora Consulting des del març a l'agost de 2008, el cost de la qual tampoc s'ha fet mai públic. A més, també insta l'empresa municipal d'aparcaments (encarregada de la construcció del pàrquing juntament amb l'extingida Sistemas Alem, actualment en sistema de creditors) a que realitzi un informe pericial, per part d'un enginyer industrial. Recordem que el pressupost inicial del pàrquing robotitzat de la Part Alta era de 3,9 milions d'euros i, passats més de 10 anys ja se n'han perdut 32 sense que encara funcioni i també s'ha descartat que sigui intel·ligent.

El que busca el magistrat, el qual, veritablement s'ha interessat perquè s'aclareixi el cas Jaume I, és que es pugui comprovar la correspondència de les factures existents amb l'obra realment executada i tot el material instal·lat, així com per veure si els preus que es detallen es corresponen amb els respectius valors del mercat. De fet, Veu Ciutadana sospita que s'hauria comès un delicte de malversació de fons públics.

La petició ja ha estat notificada al consistori tarragoní; concretament el passat 15 de març. De fet, a l'AMT ja se li ve requerint documentació i factures referents a l'obra des de fa temps, tot i que mai ha acabat de presentar tot el que la justícia li reclamava, i per això, la justícia insisteix en les seves reclamacions. Ara, però, el jutjat d'instrucció número 3, que actua a la recerca d'un possible delicte contra l'administració pública en el qual, segons l'acusació, hauria intervingut l'empresa Aparcaments Municipals, en qualitat d'adjudicatària, torna a sol·licitar tota la documentació referent a estudis de viabilitat i auditories.

L'actuació del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona posa de manifest que el nou magistrat que s'ha posat al capdavant té la intenció d'arribar fins el final per tal d'aclarir els fets. Per això, Veu Ciutadana tornarà fer la petició oficial al jutge perquè segueixi citant a declarar els responsables de la gestió del Jaume I. Ja ho va fer amb anterioritat, però els jutges anteriors no ho van trobar oportú, cosa que aquest últim, sí. Els primers podrien ser l'ex alcalde Joan Miquel Nadal i per a l'ex regidor d'Urbanisme Àngel Fernández.

El pàrquing està tancat i inacabat des de fa cinc anys, i el concurs per transformar-lo en un de convencional, que tindria un cost d'uns 5 milions d'euros, va quedar desert.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar