loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La directora del Museu d'Art Modern de TGN, nou membre de la Real Academia de Bellas Artes

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 08 de juny de 2016

La directora del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), Rosa M. Ricomà Vallhonrat, ha estat elegida acadèmica corresponent de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando a la demarcació de Tarragona. La decisió s'ha pres en una sessió extraordinària celebrada en aquesta entitat, amb seu a Madrid.

Foto: MAMT

L'elecció de Ricomà com a acadèmica esdevé un reconeixement a la tasca que es realitza al MAMT i al conjunt de la Diputació pel que fa a recerca, conservació i difusió del patrimoni artístic, alhora que referma el prestigi del museu tarragoní com a centre de referència de l'art al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La institució artística de més llarga trajectòria de l'Estat

La Real Academia de Bellas Artes de San Fernando (www.rabasf.com) és la institució artística de més llarga trajectòria de l'Estat i una de les més prestigioses d'Europa. Va ser creada l'any 1752. És una de les vuit reials acadèmies d'abast estatal integrades a l'Instituto de España, i té com a objectiu fomentar la creativitat artística, així com l'estudi, difusió i protecció de les arts i del patrimoni cultural.

A banda de la seva activitat docent i consultiva, la Real Academia destaca també per les seves importants col·leccions d'art. En l'actualitat, la formen 56 acadèmics de número, tots ells personalitats de reconegut prestigi en els àmbits de l'arquitectura, la pintura, l'escultura, la música, el cinema, les arts gràfiques, la fotografia, el disseny, la història o la teoria de l'art.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar