loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN aproven un protocol intern que regularà el comportament dels castellers a les professons

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 08 de juny de 2016

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha aprovat un protocol intern que regularà, a partir d’aquest mateix any 2016, la participació i el comportament dels seus castellers en les professons de Sant Magí i Santa Tecla.

Foto: Xiquets de TGN

L’entitat comparteix la preocupació expressada, entre d’altres, per l’Ajuntament de la ciutat, respecte de quin ha de ser el paper de les colles en aquests actes de caràcter tradicional, solemne i també religiós, i precisament per això ha decidit elaborar aquest document, en el qual queden recollits i explicitats per escrit aspectes com els criteris de participació en la professó, l’ordre i la disposició de la comitiva, les pautes de conducta o el codi vestimenta.

En aquest sentit, el protocol recorda que la participació en aquests actes, a títol individual, és voluntària, i que per tant tothom qui ho faci accepta i es compromet a complir amb el que estableix el document. També es recorda que la participació queda restringida a castellers, i que per tant no poden desfilar amb la colla familiars, amics ni simpatitzants.

A més, el text fixa l’ordre i la disposició que tindran les diferents seccions de la colla (canalla, grallers, juntes tècnica i administrativa i resta de castellers) en sortir a professó, i també en regula el comportament. En aquest sentit, es prohibeix desfilar amb gots o ampolles que no siguin d’aigua, es prohibeixen també comportaments inadequats com ara càntics o jocs, i s’obliga a portar la indumentària de casteller, faixa inclosa. També s’adverteix que qualsevol que no compleixi amb el protocol serà convidat a abandonar la professó.

Finalment, es regulen també el funcionament i la logística dels diferents pilars que la colla ha d’alçar durant el recorregut, així com els espadats finals d’homenatge als patrons (a la plaça de la Pagesia, en el cas de Sant Magí, i al Pla de la Seu, en el de Santa Tecla).

Els Xiquets de Tarragona han elaborat el protocol com a document intern, però el posen a disposició de la resta d’entitats de la ciutat que en puguin estar interessades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar