loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Love of Lesbian i Manel, caps de cartell del renovat festival d'estiu de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 09 de juny de 2016

Tarragona ha presentat el nou i remodelat Festival d'Estiu 2016, gestat a corre cuita després que cap empresa es va presentar al concurs de principis d'any. El certamen, que perd la marca ETC, inclou una programació de quinze espectacles que "defineix la sensibilitat mediterrània que ens escau", segons ha explicat el regidor de Cultura, Josep Maria Prats.

El certamen apostarà per espectacles de petit format i de proximitat, alguns de gratuïts, i combinarà espectacles en diferents espais de la ciutat

Al marge de l'auditori del Camp de Mart, per on hi passaran grans nomes, com Love of Lesbian, Manel, Sergio Dalma i Manuel Carrasco, entre d'altres, el festival també combinarà espectacles en espais que no estan a l'aire lliure, com el Teatre Tarragona, on hi actuarà Quico El Cèlio, el musical Karmen, l'obra de teatre El Florido Pensil femení i la JOIC hi farà un concert. El Pla de la Seu la Catedral s'afegeixen com a nous espais dins del festival. Enguany el festival municipal no inclou cap concert a la Tàrraco Arena

Love of lesbian. Foto: Ajuntament de TGN

Un festival amb 'solatge'

“Presentem un festival amb solatge, que fuig dels estereotips i aposta per continguts culturals”, propi d’una administració pública “que vol complementar al que ja hi ha a la ciutat enguany, prou interessant”.

La cantautora Maria del Mar Bonet alçarà el teló al festival el proper 20 de juliol amb un recital únic i gratuït al Pla de la Seu, hi haurà lloc per l’espectacular Shanghai World Circus, i el Camp de Mart escoltarà el violí prodigiós d’Ara Malikian, que interpretarà els clàssics de la forma més peculiar que el caracteritza.

Petit format i de proximitat

Per als amants de la música d’orgue s’han programat dos concerts a la Catedral, l’un de l’italià Fabio Ciofini i l’altre del virtuós músic basc José Santos de la Iglesia, que interpretarà peces del s. XVII fins a música contemporània.

Segons l'Ajuntament, el contingut del renovat festival d'estiu també va amb sintonia amb el projecte de ciutat mediterrània. Això vol dir, un programa cultural d’exhibició, foment i suport del talent i la creativitat del territori, que compta amb la implicació i la participació de molts agents culturals i artístics locals.

Així mateix el Festival d’Estiu es fa ressò de les altres propostes i festivals de la ciutat que corresponen a d’altres departaments de l’Ajuntament, a entitats privades o músics en particular; que enguany han apostat fort per oferir als tarragonins i tarragonines una àmplia oferta cultural, que segons ha conclòs el conseller de Cultura, Josep Maria Prats, “no poden fer sentir-nos més orgullosos”; i “el nostre festival ho farà visible com a eix vertebrador de la cultura de la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar