loader
menu

CIUTAT

Cadiach ultima el seu tercer intent al cim del Broad Peak

El Circ Ciutat dilluns, 13 de juny de 2016

Pocs dies abans d'iniciar l'expedició al Broad Peak, l'únic cim de més de 8.000 metres que encara no ha coronat, l'alpinista tarragoní ha rebut el suport de l'Ajuntament de Tarragona. Els encarregats de desitjar sort a Cadiach han estat el conseller de Presidència i Estratègies de Ciutat, Alejandro Fernández, i la consellera d'Esports, María Isabel Negueruela, que li han lliurat les banderes de Tarragona i dels Jocs Mediterranis perquè els faci onejar dalt de tot del com si aconsegueix l'objectiu.

Cadiach, entre els regidors populars de l'equip de govern Maria Isabel Negueruela i Alejandro Fernández. Foto: Mauri

Serà la tercera temptativa de Cadiach al Broad Peak (8.047 m), on s'ha quedat a les portes de l'èxit en les expedicions dels dos últims anys. L'alpinista viatjarà aquesta setmana al Pakistan, on començaran els treballs per preparar l'ascensió. Si tot va bé, especialment pendents de les condicions meteorològiques, l'atac al cim es produirà entre la segona i la tercera setmana de juliol.

Sobre la possibilitat de coronar les 14 muntanyes de més de 8.000 metres, Cadiach, que compartirà expedició amb uns alpinistes alemanys, ha destacat que "seria la culminació a una trajectòria de molts anys. En cap moment he anat a buscar cap rècord". L'alpinista ha destacat que "seria una gran poder satisfacció poder traslladar les emocions de l'èxit a la ciutat, ja que en tots moments percebo el seu escalf".

En nom de l'Ajuntament, Alejandro Fernández ha lloat la figura de Cadiach, a qui ha qualificat com un "ambaixador privilegiat de Tarragona". I ha afegit: "Representa uns valors que hem de reivindicar per a la ciutat de Tarragona: l'esforç i la força de voluntat per no rendir-se mai, una manera d'entendre la vida marcada per una profunda austeritat i un gran amor per Tarragona".

En cas d'èxit, Cadiach entrarà en el club selecte de poc més de 30 persones al món que han aconseguit coronar les 14 muntanyes més altes del planeta. "Cadiach té tot el suport, no només de l'Ajuntament de Tarragona, sinó de tota la ciutat, per aconseguir aquesta fita. I estem convençuts que aquest alè i aquests ànims poden ajudar a aconseguir reptes tan ambiciosos com aquest", ha explicat la regidora d'Esports.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar