loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN busca idees entre la ciutadania per gestionar millor el seu patrimoni

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 14 de juny de 2016

Tarragona busca noves fòrmules per gestionar millor i més acuradament el seu patrimoni. Ara, l'Ajuntament, a través de l'àrea de Patrimoni, demanarà consell i recomanacions a la ciutadania per gestionar millor els seus encants romans. Ho farà via internet i també de manera presencial, a través del nou espai virtual "Cívic Tàrraco", un nou canal de participació ciutadana que acaba de crear l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament liderada per la regidora Begoña Floría.

Des d'ara i fins el 25 de juny, tothom qui vulgui podrà opinar i suggerir idees al voltant de tres projectes: el pla director del Fòrum de la Colònia, la intervenció a la plaça dels Sedassos i carrer Ferrers (circ) i el pla director del Circ Romà.

El mapa d'idees que sorgirà del procés participatiu serà una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. A més, la URV farà una sèrie de recomanacions a partir de l'anàlisi del mapa. Des de l’Ajuntament s’ha optat per aquest procés ja que Tarragona és una ciutat que viu i conviu amb un patrimoni històric integrat en el seu espai urbà, una ciutat amb història viva i amb ciutadans que la trepitgen dia a dia.

El projecte, impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), neix amb un triple objectiu: millorar la gestió del patrimoni de Tarragona i la presa de decisions, potenciar la participació ciutadana afegint als mecanismes clàssics de reunions i entrevistes nous elements digitals i tecnològics i aconseguir una governança pública més social, participativa i transparent.

El procés participatiu s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa cívica que comptarà amb dos models. Un primer, de forma presencial, i un segon espai, virtual, de debat i conversa, creat amb l’eina tecnològica Messagenes; que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s'obren diferents espais de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant.

Es pot participar a Messagenes previ registre de participació i també al punt de participació ubicat a l’Antic Ajuntament, amb l’ajut dels ‘reporters cívics’.

Crítica de Ruiz de Arbulo


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar