loader
menu

CIUTAT

Una nova plataforma ciutadana proposa usar part de la Tabacalera per fer-hi un espai veïnal autogestionat

El Circ Ciutat dimecres, 15 de juny de 2016

Ara fa, tot just, dos dies, l'Ajuntament de Tarragona va obrir un nou canal de participació ciutadana perquè la gent faci propostes sobre com s'hauria de gestionar el patrimoni. Es busquen idees.

Foto: Plataforma Oppida

En paral·lel, a la ciutat s'acaba de crear un grup que, casualment, intentarà donar idees a l'Ajuntament que ajudin a fer un millor ús dels equipaments. Sota el nom de Plataforma Oppida, un grup obert d’entitats i particulars de Tarragona s’han ajuntat per generar debat, consciència i reflexió sobre els espais de contingut social i cultural a la ciutat, posant especial èmfasi i atenció en la gestió dels equipaments en via pública.

La primera proposta que faran a l'Ajuntament afecta al complex Tabacalera i consisteix en instal·lar-hi un espai veïnal autogestionat en una part del recinte. La identificació d’aquestes necessitats per part d'aquest nou col·lectiu ha portat a redactar un projecte consensuat per aquest emplaçament tant emblemàtic, i alhora oblidat.

Després d’analitzar la situació actual i contactar amb diversos agents (associacions de veïns, col·lectius d’artistes, músics, associacions culturals, grups de teatre, etc...), es conclou que el principal problema és la manca de cessió d’espais per tal que els diferents col·lectius desenvolupin i ofereixin a la ciutadania les seves propostes.

La proposta que traslladen al consistori es construeix al voltant de tres eixos; el social associatiu, el pedagògic i l’artístic, englobant d’aquesta manera diferents disciplines i estrats de la societat per tal de construir un projecte comú on la gran majoria de ciutadans pugui involucrar-s’hi.

La plataforma presentarà la proposta per a la Tabacalera via registre a l'OMAC, el proper dissabte 18 de juny. Serà una jornada plena d’activitats al carrer que acompanyaran l’entrega del document a les oficines de l'OMAC per part de representants de la plataforma. Durant el matí, a la Rambla Nova, es podrà gaudir de la música de The FEOS’ Experience, una actuació de Tornavís Teatre, un taller de serigrafia artesana i jocs per la canalla.

Al migdia les batucades d’Engrescats de Tarragona i Tympanum acompanyaran als assistents al llarg del recorregut cap a La Tabacalera on es celebrarà un dinar popular.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar