loader
menu

CIUTAT

TGN és la zona de Catalunya que perd més població

El Circ Ciutat dijous, 16 de juny de 2016

Les comarques de Tarragona suporten el major gruix de la caiguda de la població de Catalunya. Aquesta és una de les primeres conclusions del darrer Observatori Empresarial publicat pel Gabinet d’Estudis de la confederació empresarial de les comarques de TGN (CEPTA). L'estudi se centra en la relació entre els comportaments demogràfics i l’economia de la província i estableix una estreta relació entre aquelles comarques més dinàmiques i les que estableixen uns millors patrons de població.

Foto: CEPTA

L'informe posa de relleu que la població activa s’està reduint en moltes zones de les comarques de Tarragona, el que té conseqüències tant en les xifres de població en general com en la dimensió de l’economia, el que el responsable del Gabinet d’Estudis de la confederació qualifica “d’hivern demogràfic”.

En conjunt, les dades de població al conjunt de la província permeten diferenciar les comarques de Tarragona en tres categories. En el grup de comarqus amb un comportament demogràfic clarament negatiu estan la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. En grau intermig apareixen l'Alt Camp, Conca de Barberà, Baix Ebre i Montsià. L'Observatori Empresarial dóna al Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès un comportament demogràfic més positiu.

En aquest context, cal evidenciar les diferencies poblacionals de les zones de l’interior -més despoblades i amb un risc més clar de desertització de la població- i les zones de costa, molt més dinàmiques.

Aquesta bicefàlia del comportament del territori segueix manifestant-se després de la crisi i, segons e Gabinet d’Estudis, el creixement negatiu de la població pot tenir conseqüències clares per al conjunt de l’economia, sobretot pel que fa al manteniment de l’estat del benestar i la productivitat de les comarques tarragonines.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar