loader
menu

CIUTAT

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil, cau de lladres de coure i ferralla

Sergi Casado Ciutat dimecres, 27 de març de 2013

Ara fa just un any, l'Ajuntament de Tarragona, a través de l'empresa municipal d'Habitatge, va adquirir l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, al carrer López Peláez, per un import de 780.000 euros. L'objectiu era, i de moment, continua sent, construir-hi una trentena d'habitatges de protecció oficial; una operació que, atesa la pèssima conjuntura econòmica haurà d'esperar.

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil. / circdetarragona.com

Una imatge de les finestres tapiades. / circdetarragona.com

Una imatge de les finestres tapiades. / circdetarragona.com

Una imatge de l'interior de l'edifici. / circdetarragona.com

A causa de l'abandonament del recinte, que té una superfície de 1.184 metres quadrats, durant els darrers mesos s'han estat produint robatoris de cable de coure, d'aparells d'aire acondicionat i de tot tipus de ferralla que encara hi quedava de quan la Guàrdia Civil ocupava l'edifici; un material que es ven a bon preu al mercat negre sense cap tipus de normalització. Per tal d'evitar-ho, el consistori ja va tapiar una de les finestres que no tenien reixa, que comunica amb el carreró d'entrada al pàrquing Saavedra, encara que tampoc ha acabat funcionant, ja que en les darreres setmanes, les queixes i les denúncies a la Guàrdia Urbana han continuat perquè els lladres seguien accedint a l'edifici per unes finestres més elevades.

Per això, operaris de l'empresa d'Habitatge han tapiat mitja dotzena de finestres de la segona planta, les quals també comuniquen amb el carreró del pàrquing. D'aquesta manera, l'antiga caserna resulta pràcticament impenetrable, tret que s'hi accedeixi pel sostre o els brètols trenquin les reixes de ferro que rodegen tot l'edifici.

Casualment, mentre els mateixos operaris del consistori realitzaven les obres, els Mossos d'Esquadra han rebut noves trucades de veïns, tot alertant que hi tornava a haver gent sospitosa a l'interior. Els agents han pogut comprovar que no eren lladres, sinó treballadors municipals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar