loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs de Castells de TGN ja té nova imatge

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 20 de juny de 2016

Després que en les dues darreres edicions la fotografia en blanc i negre de castellers fos la protagonista, el cartell del Concurs de Castells de TGN 2016 aposta per una imatge simbòlica, mentre que la samarreta s’edita, per primera vegada, en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Imatge gràfica del Concurs de Castells d'enguany.

Foto: Mauri

El cartell és obra d'Itziar Solla, dissenyadora basca resident des de fa molts anys al Camp de Tarragona. Segons Solla, la idea de la imatge gràfica va sorgir caminant per la muntanya: "Em va agradar la idea de comparar les fites que fa la gent amb pedres pels camins amb els castells. Tots dos elements es fan amb la col·laboració de tothom. A més, els castells tenen similituds amb pujar una muntanya: és important fer el cim però també tornar, és important coronar el castell però també descarregar-lo", explica. El certamen manté el seu eslògan promocional, "L'espectacle casteller més gran del món".

Pel que fa a la samarreta, s'han teixit aliances amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). D'aquesta manera, la samarreta escollida serà, per primera vegada, la samarreta oficial del XXVI Concurs de Castells i, al mateix temps, producte oficial de la marca "Castells. Colles Castelleres de Catalunya".

L'autor de la samarreta, Pere Rosell, ha volgut preparar una peça "per a tots els públics, no només per a la gent entesa del món casteller i que no es pogués relacionar amb cap colla en concret". Pel que fa al disseny, s'ha optat per "transmetre les sensacions i sentiments del món casteller mitjançant expressions, onomatopeies i elements visuals característics del món casteller", segons el mateix Rosell.

L'elecció del cartell i la samarreta s'ha fet mitjançant concursos públics, oberts a tothom interessat, que han tingut una gran acollida. Els jurats, formats per professionals del disseny gràfic i especialistes del món casteller, han escollit les obres guanyadores entre les 27 samarretes i els 24 cartells presentats.

El marxandatge oficial del Concurs de Castells es completarà amb un nou mocador casteller. Tots els elements estaran disponibles a partir del setembre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar