loader
menu

CIUTAT

La Savinosa tindrà projecte passat l'estiu

El Circ Ciutat dilluns, 20 de juny de 2016

El projecte per recuperar la Savinosa avança. Passat l'estiu, es coneixerà l'equip d'arquitectes adjudicatari del concurs, d'entre els cinc que van ser seleccionats a finals de l'any passat d'un total de 25 presentats. Els 5 candidats finalistes tenen de temps fins l’11 de juliol per a presentar les seves propostes, que podran defensar davant d'una comissió tècnica, formada per representants de totes les institucions implicades (Ajuntament de TGN, Diputació de TGN, Generalitat i Col·legi d'Arquitectes de la demarcació de TGN).

Una imatge aèria del complex de la Savinosa. Foto: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L'equip adjudicatari del projecte s'ocuparà de la redacció de l'estudi sobre els valors arquitectònics i patrimonials del complex; redactarà l'estudi urbanístic, mediambiental i paisatgístic per assignar nous usos i determinar l'edificabilitat; i també serà l'encarregat de redactar la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que incorpori les propostes. L'edifici de la Savinosa està catalogat actualment com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

La Diputació de Tarragona va obrir la convocatòria de licitació del projecte d'ordenació de la finca el setembre de l'any passat. Preveu la intervenció global al complex edificat de l'antic Preventori de la Savinosa, tancat des de fa quasi 40 anys.

El pressupost de la licitació és de 60.000 euros. D'aquests, 47.500 euros es pagaran a l'equip d'arquitectes que resulti adjudicatari com a honoraris del projecte, i 3.125 euros més a cadascun dels 4 equips convidats al procés de selecció. En total, al concurs s'hi van presentar uns 25 d'equips d'arquitectes d'arreu del país, però només 5 van passar a la selecció final.

"Les neurones de 25 equips d'arquitectes han estat pensant en la Savinosa, i això ens satisfà", explica Joan Tous, president del Col·legi d'Arquitectes de la demarcació de TGN.

Els cinc equips d'arquitectes triats són:

- Grau-Costa-Carracedo

- Fuses-Viader-Mansilla-Perea

- Ravetllat-Ribas, SLP-José González Baschwitz

- Robert Terradas Muntañola-Amador Ferrer Aixalà

- Jornet Llop Pastor Arquitectes-ADD Bailo Rull-Antoni Vilanova.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar