loader
menu

CIUTAT

La Química de TGN informarà més i millor quan es produeixin incidents en les seves plantes

El Circ Ciutat dimarts, 21 de juny de 2016

Els darrers incidents al complex químic nord de Tarragona ha fet que la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) hagin acordat ampliar el format dels comunicats que les empreses químiques aporten a l’administració per poder millorar la qualitat de la informació que després es transmet al ciutadans.

Imatge de l'incident a Repsol el passat 23 de maig. Foto: circdetarragona.com

Imatge de l'incident a la planta de DOW, a principis de juny. Foto: @112

També s'ha aprovat formalment el procediment d’actuació en episodis d’olors a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, a partir de les trucades que es reben a través del telèfon d’emergències 112. En funció de la seva incidència, es qualificaran els incidents de rellevants o de no rellevants i s’investigarà el seu orígen, bé sigui de la gran indústria, urbà, agrícola o dubtós. El procediment estableix les actuacions que han d’efectuar les administracions i els Parcs Químics de Seguretat i els tècnics de les empreses de l’AEQT.

Acord vigent des del 2005

Totes aquestes decisions s’han pres en el marc de la reunió anual de la Comissió de Seguiment de l’acord voluntari entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’AEQT, principal entitat representativa de la indústria química al Camp de Tarragona. L’acord, vigent des de l’any 2005 i ratificat i ampliat l’any 2012, promou la millora en el comportament ambiental de les activitats del sector a través de l’aplicació progressiva de les millors tècniques disponibles i la reducció del seu impacte ambiental.

D’aquesta manera, s’estableixen els criteris de sistematització per al seguiment de les emissions fugitives; la reducció de la contaminació del medi marí; l’augment de l’aprofitament energètic; la reducció de la contaminació acústica i lumínica; i la millora de la comunicació entre les empreses i les administracions actuants quan es produeixen situacions anormals de funcionament de les activitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar