loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona Història Viva tornarà a representar la quotidianitat de l'antiga Roma

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 21 de juny de 2016

Tarragona tornarà a lluir el conjunt patrimonial de l'antiga Tàrraco. Ho farà durant el certamen de reconstrucció històrica Tarragona Història Viva, que se celebrarà del 15 de juliol al 3 de setembre i que tindrà com a escenaris els principals monuments romans i diferents espais de la Part Alta. Una de les novetats d'aquesta cinquena edició serà la participació de dos grups de reconstrucció italians, Ars Dimicandi i Ludi Scaenici, que se sumaran als grups de reconstrucció locals, pal de paller del cicle.

Foto: Tarragona Turisme

Ludi Scaenici oferiran un concert de la música a l’època, mentre que Ars Dimicandi divulgaran com eren les lluites de gladiadors, en un espectacle renovat respecte al que ofereixen per Tarraco Viva.

El món de l'antiga Roma serà, un any més, el principal teló de fons de les activitats que permetran, entre d'altres, endinsar-se en el món de la prostitució a o conèixer la importància dels soldats i constructors, així com conèixer històries dels protagonistes de la història.

Menció especial mereix ‘Un triomf a Roma. La celebració d'una victòria militar’ una proposta que aplegarà quatre grups de reconstrucció històrica (Projecte Phoenix, Némesis ARQ, Thaleia i Ludi Scaenici) amb centenars de participants en cadascuna de les representacions que es faran a l'amfiteatre.

Clicada d'ull a la Tarragona del 1800

Un any més, els espectacles no se centraran exclusivament en el món romà, i també hi haurà la possibilitat de descobrir com va ser la defensa de la ciutat l’any 1811 de la mà del grup Milícies Urbanes de Tarragona.

Una altra de les novetats d'aquesta edició serà un sopar-concert medieval, a base de tastets de plats de recreació medieval acompanyats d'un concert a càrrec del músic i lutier Emilio Villalba.

Com a activitat prèvia, els dies 15 i 16 de juliol Arqueoescena i l'Associació Cultural Sant Fructuós oferiran una recreació de la vida i la societat dels primers cristians a Tàrraco que es titula ‘Peregrinus et Fidelis’.

Totes les activitats de Tarragona Història Viva es podran seguir novament en català i castellà, amb comentaris en francès i anglès. Les entrades ja estan a la venda i es pot aconseguir a les oficines de Tarragona Turisme, a la pàgina web www.tarragonaturisme.cat i al mateix lloc de les activitats, una hora abans de l'inici dels espectacles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar