loader
menu

CIUTAT

TGN augmenta els punts d'intervenció ràpida a les seves platges

El Circ Ciutat dimecres, 22 de juny de 2016

Tarragona ha encetat oficialment la temporada de platges. Fins al 15 de setembre i de dilluns a diumenge, els 15 quilòmetres de costa del terme disposen d’un dispositiu integral per garantir la seguretat, la convivència, la neteja i l’accessibilitat a tots els usuaris de les platges i cales (Miracle, Cossis, Arrabassada, Savinosa, Capellans, La Llarga, Cala Fonda, Cala Roca Plana, Bosc de la Marquesa, cala Jovera i Tamarit).

Foto: Ajuntament de TGN

Creu Roja s’encarregarà del servei de salvament i socorrisme, prevenció d’accidents, vigilància i senyalització marítima de les platges del municipi amb un equip format per 36 persones. Com a principals novetats del servei, aquest estiu s’ha ampliat el nombre de torres o punts d’intervenció immediata, instal·lant-ne una al Miracle, una a l’Arrabassada i dues a la Platja Llarga, que se sumen a les sis habituals de cada any i als sis llocs de socors.

La campanya de salvament i socorrisme es realitza de 10 del matí a les 7 de la tarda, de dilluns a diumenge, a les platges del Miracle, Arrabassada, Capellans, Savinosa, Llarga, La Móra i Tamarit.

Pel que fa a la seguretat, la Guàrdia Urbana realitzarà el servei de vigilància de totes les platges amb una unitat formada per 4 agents. Aquest any, continuaran realitzant-se els dispositius especials de vigilància a la zona del Bosc de la Marquesa en coordinació amb la resta de cossos de seguretat.

L'Arrabassada, més accessible

A la Platja de l’Arrabassada s’ha instal·lat, al costat del lloc de socors, una zona d'uns 25 m2 per a persones amb mobilitat reduïda que compta amb un ferm apte per al desplaçament amb cadira de rodes, un punt d’aigua i una zona d’ombra. L’espai, amb una superfície de 25m2, s'afegeix a les cadires amfíbies disponibles per entrar a l’aigua i també a les crosses amfíbies.

D'altra banda, els vehicles policials utilitzats per la Unitat de Vigilància de Platges comptaran amb un desfibril·lador i, per l’altra, també s'aposta per la vigilància de càmpings. Aquests establiments turístics disposaran de tríptics de denúncia amb l’objectiu d’accelerar els tràmits i evitar que calgui desplaçar-se fins a la comissària de la Guàrdia Urbana de Tarragona per presentar la denúncia.

Dispositiu especial al Bosc de la Marquesa

En els darrers anys, per part de l’Ajuntament de Tarragona, la titularitat del Bosc de la Marquesa (càmping de les Palmeres) i l’Associació de veïns de La Mora hi ha una preocupació sobre la protecció de l’espai protegit d’interès natural del Bosc de la Marquesa. La principal inquietud és el risc d’incendi forestal sobretot per la proliferació d’acampades que comporten en moltes ocasions la realització de focs en diverses modalitats: a terra o barbacoes, així com llançaments de coets i material pirotècnic.

Per aquest motiu, a més a més de la vigilància diürna –de les 10.00h. a les 20.00h des del 16 de juny fins al 10 de setembre–s’establiran dispositius conjunts entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Seprona, Agents Forestals i Guarda Forestal de la finca. Especialment significatiu serà el reforç en dos unitats, una de Guàrdia Urbana i una de Mossos d’Esquadra, en nits aleatòries, en especial la Nit de Sant Joan i la del 15 d’agost.

Neteja de Platges

La neteja de platges s’intensifica durant l’estiu, amb un servei que es presta els set dies de la setmana i que treballa a primera hora del matí per deixar les platges en estat òptim. L’equip està format per un encarregat, cinc maquinistes i deu peons que s’amplia en casos puntuals i necessaris, com temporals, actes multitudinaris o celebracions col·lectives que s’hagin realitzat a les platges.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar