loader
menu

CIUTAT

El coneixement del Consorci d'Aigües de TGN entre la població creix un 22%

El Circ Ciutat dijous, 23 de juny de 2016

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha efectuat un estudi de coneixement i valoració del Consorci entre la població major de 16 anys de les comarques que en formen part, i d’avaluació dels serveis per part dels consorciats (ajuntaments i indústries), els seus clients directes. Els treballs els ha efectuat l’empresa reusenca CERES durant el mes de maig d’aquest any.

Foto: CAT

Els resultats obtinguts permetran, a partir de les dades de la valoració i el nivell de coneixença sobre l’organisme, introduir propostes d’acció en l’àmbit de la comunicació, dins del Pla de Comunicació que s’integra en el Pla Estratègic 2016- 2020 que s’està redactant.

Augment del coneixement del CAT entre la població de les comarques tarragonines

Les dades recollides a l’estudi mostren que el coneixement del Consorci per part de la població ha augmentat un 22%, en comparació amb l’estudi que es va fer el 2004. Les persones que coneixen l’organisme també saben especificar les funcions que desenvolupa el CAT, i les més esmentades han estat la distribució d’aigua al municipi i el seu control de qualitat, i els òrgans que el composen.

Quant al coneixement de les entitats que formen part del CAT, un 50% de la població enquestada afirma que són els ajuntaments, mentre que un 45% també esmenta l’Administració hidràulica catalana (tot i que l’ACA no en forma part). S’esmenten en menor mesura les empreses, la Generalitat i altres entitats. Un 34% de la mostra consultada desconeix les entitats que formen part del CAT.

Satisfacció amb els serveis que proporciona el CAT

L’estudi també exposa que la població està satisfeta amb els serveis proporcionats pel Consorci, ja que la majoria de la mostra consultada, concretament el 38% considera que la qualitat de l’aigua s’ha mantingut i el 28% diu que ha millorat, mentre que en el cas del subministrament d’aigua un 48% de la població consultada pensa que ha millorat, i un 44% opina que s’ha mantingut igual.

Els ajuntaments destaquen la rapidesa, en la resolució d’incidents i de consultes, i la informació com a punts forts, i les infraestructures per on es condueix l’aigua i el seu manteniment, com a aspectes a mantenir i millorar. Per la seva banda, les indústries assenyalen la professionalitat del personal, la rapidesa en la resolució d’incidències i problemes, el tracte rebut i l’atenció com a fortaleses del CAT; les infraestructures i el seu manteniment, la qualitat de l’aigua i la resolució de consultes s’apunten com a factors millorables.

La valoració de la percepció sobre l’evolució de la qualitat de l’aigua és positiva en ambdós casos, ja que un 58% dels ajuntaments enquestats consideren que ha millorat en els darrers anys i el 32% que s’ha mantingut, mentre només un 12% pensa que ha empitjorat. En el cas de les indústries, un 55% pensa que s’ha mantingut igual i un 45% que ha millorat bastant, no havent-hi cap valoració negativa.

En relació a la percepció sobre l’evolució del subministrament d’aigua hi ha una divisió, tant en els ajuntaments com en les indústries, entre els que consideren que ha millorat (56% i 45% respectivament) i els que opinen que s’ha mantingut igual (44% i 55% respectivament).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar