loader
menu

En Comú Podem es torna a imposar a la ciutat de TGN

El Circ diumenge, 26 de juny de 2016

Els resultats de les eleccions generals del 26J en clau estrictament tarragonina escenifiquen un panorama molt similar al del 20D, amb el triomf d'En Comú Podem, però amb la revifada del Partit Popular i sobretot la clatellada sonora a Ciutadans.

El PP recupera vots, Ciutadans es desploma i Convergència continua perdent presència. El PSC es manté i malgrat que millora, ERC es queda com a cinquena força

Com fa sis mesos, la força més votada a la ciutat ha estat En Comú Podem, amb més de 13.000 sufragis; una xifra inferior a la del desembre passat, quan van superar els 14.000.

Foto: circdetarragona.com

El candidat d'En Comú Podem a TGN, Fèlix Alonso, votant. Foto: @felixaltafulla

Igual que ha passat arreu de l'estat, el PP, soci de govern del PSC a l'Ajuntament, ha recuperat pistonada a costa de Ciutadans. El partit d'Alejandro Fernández, quart en els comicis de 2015, ha esgarrapat més de mil vots i ha acabat segon, superant el PSC, que ha repetit resultats, però a la baixa, amb mig miler de vots menys.

Ciutadans, qui actualment és el primer partit de l'oposició a TGN, ha tingut un resultats pèssims. El partit de Rubén Viñuales es deixa pel camí més de 3.000 vots i cau fins a la quarta posició.

Esquerra Republicana ha millorat els registres d'ara fa sis mesos, però queda com a cinquena força. En última posició, i lluny d'altres èpoques, Convergència també es deixa més d'un miler de vots.

Consulta els resultats de les eleccions a TGN

A la demarcació, tot igual, però amb lectures diferents

A l'igual que a la resta del país, i a l'igual que el 20D, la candidatura d'En Comú Podem ha estat la força més votada, tot i que amb 4.000 vots menys que fa sis mesos.

El repartiment d'escons ha estat idèntic al del 20D, amb 1 diputat per a cadascuna de les 6 forces que es presentaven. Fèlix Alonso (ECP), Jordi Salvador (ERC), Joan Ruiz (PSC), Jordi Roca (PP), Ferran Bel (CDC) i també Sergio Del Campo (C's) mantenen el seient al Congrés. Tot i que la distribució ha estat la mateixa, Ciutadans i Convergència han estat els més perjudicats, amb pèrdues de 15.000 i 11.000 vots respectivament.

En el cas de Convergència, que tenia com a candidat a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bela, la clatellada s'afegeix a la soferta durant els comicis del 20D, on ja es van deixar la meitat dels sufragis.

El PP s'ha aprofitat de la remuntada a nivell estatal i ha recuperat 5.000 vots respecte fa sis mesos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar