loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Casa de la Festa torna a obrir les seves portes fins a final d'any

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 28 de març de 2013

La Casa de la Festa torna a obrir les seves portes al públic i reprèn la seva activitat gràcies a la suma d’esforços entre l’Ajuntament de Tarragona, Repsol i l’iniciativa de dues entitats culturals privades tarragonines: @Imaginautes Serveis Culturals i Ditada.
Així, des del divendres 29 de març i fins el 31 de desembre, la Casa de la Festa, inaugurada el 2008, ofereix un nou horari d’obertura, visites guiades, tallers per a escolars i altres activitats.
La tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Carme Crespo, ha agraït a Repsol “la confiança que posa un cop més en la nostra cultura i molt especialment en les nostres festes i tradicions més populars”. De la mateixa manera, Crespo ha agraït també molt especialment les iniciatives i la tasca que exerceixen les entitats Imaginautes Serveis Culturals, Ditada i l’Escola Municipal de Música i l'Aula de Música Tradicional i Popular "El Tecler" de la Generalitat de Catalunya.

Aquest però només és un punt de partida. Les entitats que ho desitgin podran a partir d’ara presentar les seves propostes d’activitats per dur-les a terme a la Casa de la Festa adreçant-se a l’Ajuntament.

Aprofitant les festes de Setmana Santa, la Casa de la Festa oferirà:

1. Visites a la Casa de la Festa

• Servei d’obertura, consergeria i atenció al visitant tots els divendres, dissabtes i diumenges de 2013 (fins i tot els festius) en els següents horaris:

Horari d’hivern (del 25/9 al 23/6)
Divendres, de 9 a 13 h.
Dissabtes, de 10 a 14, i de 17 a 20 h.
Diumenges, de 10 a 14 h.

Horari d’estiu (del 24/6 al 24/9)
Divendres, de 10 a 13 h.
Dissabtes, d11 a 14 i de 17 a 20 h.
Diumenges, d’11 a 14 h.

Visites guiades: Són gratuïtes i dins els horaris anteriorment citats, per a grups de centres d’ensenyament, associacions i entitats sense ànim de lucre. Durada aproximada: 50 minuts. Per a altres grups i altres horaris: Consultar preus al web www.imaginautes.cat o a la Conselleria de Cultura: Els centres escolars poden demanar a la conselleria de Cultura de l’Ajuntament visites concertades els dimarts i dijous dins el calendari escolar. casadelafesta@tarragona.cat

2. La Casa de la Festa i les arts plàstiques

Ditada, empresa de serveis culturals amb una dilatada trajectòria en aquest camp, ha teixit, a partir de la realitat expositiva de la Casa de la Festa de Tarragona, una proposta pedagògica adreçada als centres escolars, l’objectiu de la qual és relacionar les arts plàstiques, la cultura popular i la participació dels més petits.

Tallers adreçats els centres d’educació primària
Cicle infantil (1er i 2ón)
Cicle mitjà (3er i 4rt)
Cicle superior (5è i 6è) *( curs próxim 2013-2014)
Les activitats que es realitzaran en els tallers, estan especialment dissenyades per treure el màxim rendiment pedagògic i lúdic de la visita a la Casa de la Festa, el coneixement dels diferents aspectes del Seguici Popular de la Ciutat de Tarragona i del mon de les figures festives.

Objectius
• Donar a conèixer la Casa de la Festa als centres educatius de la ciutat i d’arreu de Catalunya.
• Descobrir com es construeix una figura festiva.
• Descobrir el moviment i la vida de la figura festiva.
• Apropar les pràctiques creatives i les tradicions.
• Fomentar la creació de nous públics culturals a través de la cultura popular.
• Donar una visió contemporània de la cultura popular.

Metodologia
• Estimular les pràctiques artístiques i culturals com a eina de cohesió i eina del foment de la creativitat.
• A partir del taller multidisciplinar, assolir els objectius mitjançant propostes creatives individuals i grupals.
• S’utilitzaran una varietat de material plàstics , visuals i expressius adequats al nivell de cada cicle i adaptables al nivell educatiu.
• Totes les propostes dels taller estan vinculades al món de la tradició popular.


3. La Casa de la Festa pedagògica i musical:

Més de 60 alumnes de l'Escola Municipal de Música i de l'Aula de Música Tradicional i Popular "El Tecler" de la Generalitat de Catalunya desenvolupen les seves activitats en aquest equipament municipal, de dilluns a dijous de 15 a 21 h. Cada dia s'imparteixen classes d'instruments tradicionals (gralla, percussions, acordió diatònic, flabiol i tamborí) i també d'altres assignatures (Improvisació, grups instrumentals, folklore...).

La Casa de la Festa, des de la seva inauguració el mes de maig de 2008, ha estat un referent de la cultura popular i d’arrel no només a la nostra ciutat, sinó també al nostre país.
La Casa de la Festa de Tarragona és un espai que acull els diferents elements festius del Seguici Popular de Santa Tecla: gegants, nanos, bèsties i referències als balls i castellers de la ciutat. La singularitat de les peces que s’hi exposen i l’ús que se li ha donat l’allunyen del concepte estricte de museu. És un espai de coneixement, conservació i divulgació de la cultura popular i d’arrel, i -tot i que està inscrit en un àmbit tarragoní- el seu contingut és d’interès general per a qualsevol persona o col·lectiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar