loader
menu

Tarragona arrenca els galons a Franco

El Circ dilluns, 27 de juny de 2016

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat per unanimitat retirar el títol d’alcalde honorari i perpetu que tenia el dictador Francisco Franco des de fa més de cinquanta anys. La moció, defensada pel grup d'Esquerra Republicana, ha rebut el vistiplau de totes les forces amb representació municipal, fins i tot el del Partit Popular, ara soci de govern.

D'aquesta manera, el ple del consistori revocarà tots els títols honorífics concedits al dictador l'any 1964. (s'adjunta document annex)

El portaveu republicà al consistori tarragoní, Pau Ricomà, ha defensat que retirar els honors al dictador "és un acte de justícia i reparació per les víctimes del franquisme". L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha congratulat per l'acord i ha recordat que "ningú es mereix un càrrec públic a perpetuïtat com el que ostentava el dictador."

Des de Ciutadans, el seu portaveu Rubén Viñuales ha celebrat que s’hagi revocat el títol d’alcalde perpetu a un dictador. Fins i tot, el portaveu del PP i ara soci de govern de Ballesteros, Alejandro Fernández, també ha assegurat que era de justícia retirar un honor com el que tenia Franco a l’Ajuntament de Tarragona.

En el plenari s'han aprovat sis mocions més, d'entre les quals una defensada per la CUP per la creació d'un bus universitari, amb 17 vots a favor (UDC, CUP, CiU, PP, ERC, C'S), 9 en contra (PSC) i 1 abstenció (per absència de la consellera d'ICV). I també una impulsada pel grup de Convergència per convertir en illa de vianants els carrers dels voltants del Mercat Central. 25 vots a favor (UDC, CUP, CiU, PP, ERC, C'S, PSC) i 2 abstencions (ICV)

Consulta AQUÍ la resta de mocions aprovades i d'altres acords presos durant el plenari de TGN.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar