loader
menu

CIUTAT

Un incident durant el tractament d'aigües en una planta de Repsol obliga DOW a evacuar més d'un centenar de treballadors

El Circ Ciutat dilluns, 27 de juny de 2016

Nou incident al complex petroquímic Nord de Tarragona. Les primeres informacions, avançades per l'Agència Catalana de Notícies, indicaven que s'havia produït una fuita de benzè a la planta de Repsol i que com a conseqüència, l'empresa DOW havia hagut d'evacuar més d'un centenars de persones de l'edifici de manteniment, ubicat en un terreny que comparteix amb el mateix Repsol.

Foto: Tarragona Ràdio

Segons Repsol "no s’ha produït cap fuita, ni cap situació d’emergència. La molèstia ha estat puntual, localitzada en l’espai (en una àrea de procés) i en el temps, i no s’ha notificat al 112 perquè no és preceptiu". L'empresa no ha activat cap protocol de prevenció perquè no tenia personal en la zona.

L'explicació de Repsol

"A primera hora d’aquest matí, durant el buidat d’un dipòsit (aigua barrejada amb hidrocarburs), s’ha fet un transvasament d’aquests líquids de procés cap a la Planta de Tractament d’Aigües, mitjançant el sistema de conducció tancat (arquetes) i una bassa de retenció (oberta) existent al Complex Industrial. La maniobra de transvasament d’aigües de procés es realitza regularment i està protocolitzada i contemplada en el procediments d’operació de les instal·lacions. Al no estar coberta la bassa de retenció, ha provocat una forta olor a hidrocarbur en les immediacions d’aquest punt".

Dow evacua el seu personal

Tot i que l'origen de l'incident ha estat en una planta de Repsol, on sí s'han activat les alarmes ha estat a Dow, que ha hagut d'evacuar part del personal que treballa en un edifici annex a les instal·lacions de Repsol.

Segons DOW, sobre las 9:00 del matí s’ha detectat un episodi d’olors anòmals a l’edifici de manteniment de les instal·lacions. Tal i com s’estableix en els seus protocols, s’ha procedit a realitzar mesuraments i anàlisis de control per a detectar l’origen del mateix, els quals han reflectit valors més alts dels habituals procedents de l’arqueta de recollida d’Hidrocarburs.

Com a mesura preventiva, s’ha procedit a l’evacuació del personal, tant de l’edifici de manteniment com de l’àrea d’empreses de serveis i s’ha aillat la zona de l’incident i s'ha impedit l’accés al personal tant intern com extern.

Aquesta mesura preventiva d’evacuació forma part del protocol de seguretat d’empleats i empreses de serveis de Dow. La situació s’ha normalitzat cap a les 12:30 un cop s’ha confirmat que els valors estaven dins del rang de la normalitat.

Durant el temps que ha estat activat aquest protocol de seguretat, la incidència no ha afectat al normal funcionament de les unitats productives, i les accions preventives dutes a terme han sigut de caràcter intern i no han tingut repercussions externes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar