loader
menu

CIUTAT

Els robatoris als domicilis, punt dèbil de la seguretat de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 29 de juny de 2016

Els robatoris als domicilis han augmentat al terme de Tarragona un 3 per cent. És una de les dades més rellevants i menys agradables facilitades durant la junta de seguretat de Tarragona, en què s'ha fet un balanç dels delictes comesos a la ciutat durant els primers cinc mesos de 2016.

Han pujat un 3% en el que es porta d'any. Guàrdia Urbana i Mossos faran una campanya porta a porta a l'àrea de Llevant, focus principal dels delictes

Després de la reunió, presidida per l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, des del consistori s'ha ha anunciat la posada en marxa d’una campanya porta a porta a l'àrea de Llevant que realitzaran de manera conjunta, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, per tal d’informar sobre consells de seguretat a la llar. (adjunt trobareu la informació de la campanya)

Imatge de la Junta de Seguretat de Tarragona. Foto: Mauri

Malgrat l'increment porcentual del 3 per cent, l'Ajuntament ha assegurat que en el conjunt global només representen un 1 per cent. L’Alcalde i el Delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris han coincidit en destacar l’inici d’aquesta campanya que té, com a principal objectiu, realitzar una tasca preventiva que complementarà la tasca policial de seguretat i control per evitar aquests robatoris en domicili.

A la junta de seguretat també hi han participat representants de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil.

La campanya es desenvoluparà en aquest barri marítim, amb especial incidència en aquells domicilis que ja han estat víctimes d’algun robatori, però es farà extensiva a tots els habitatges de la zona. La iniciativa té un doble objectiu, per una banda, conscienciar i prevenir amb consells de seguretat i, per l’altra, recopilar informació sobre les mesures preventives que s’adopten a la llar.

Els delictes contra les persones i el patrimoni continuen baixant

Les dades de fets delictius coneguts i detectats continuen la tendència a reduir-se, amb una baixa acumulada des de 2011 del 13,4%, aquesta dada - ha explicat l’Alcalde - suposa un descens de prop de 1.300 delictes cada any. En aquest sentit, han baixat els delictes contra les persones un 17%, contra el patrimoni un 37% i els de trànsit un 11%.

En relació al trànsit, la comparativa de dades de Guàrdia Urbana dels primers cinc mesos de 2016 i 2015, indica que les campanyes de control de velocitat, alcoholèmia i drogues donen resultats positius, ja que s’han reduït les denúncies per alcoholèmia i drogues un 24% (2016: 121 // 2015: 159) i les d’excés de velocitat un 27% (2016: 1.447 // 2015:1.975). Pel que fa als accidents registrats són, majoritàriament, amb danys materials i ferits lleus. Pel que fa a atropellaments, s’ha reduït un 8% (34 persones atropellades).

Fort augment dels casos d'atenció a la violència de gènere

En atenció a la víctima, en aquests primers cincs mesos s’han realitzat un total de 47 diligències judicials, i els casos d’atenció a la violència de gènere han tingut un increment del 59% amb 35 intervencions de la unitat especialitzada de la Guàrdia Urbana. L’Alcalde ha destacat que “no abaixem la guàrdia en l’atenció a la víctima i la lluita contra la violència de gènere i dediquem tots els esforços, en coordinació amb la resta d’administracions, per treballar aquest problema des del punt de vista preventiu, educatiu, social, policial”. I ha afegit: “Qualsevol xifra que no sigui zero, ens indica que hem de seguir treballant”.


Documents

Campanya_seguretat_llar_TGN_2016


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar