loader
menu

CIUTAT

Tarragona homenatjarà cada any els Herois de la Guerra del Francès

El Circ Ciutat dimecres, 29 de juny de 2016

Ara fa uns dies, Tarragona va retre homenatge als defensors del Fort de l'Oliva, l'indret per on les tropes de Napoleó van entrar a Tarragona l'any 1811 i van assetjar la ciutat durant 56 dies. Ahir, 28 de juny, la ciutat va tornar a recordar els Herois de 1811, totes les persones que van defensar Tarragona i molts s'hi van deixar la vida.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

L'acte se suma a la commemoració del 205è aniversari del Setge de Tarragona, a mans del general francès Fouchet, i que com va anunciar l'associació Tarragona 1811, celebraran cada any. "Retrem homenatge als últims defensors de la ciutat", va explicar Joan Ribas, president de l'associació.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va indicar que "fem un acte, però no per recrear ni contemplar passivament, sinó per recordar i per aprendre. La violència i la guerra són un fracàs de la política i de la humanitat".

La jornada va començar amb una ofrena floral al monument als Herois de 1811, obra de l'escultor morenc Julio Antonio, i ubicat a la Rambla Nova. Diversos partits polítics, entitats i associacions van participar en l'acte, acompanyats novament de les Milícies Urbanes de Tarragona.

Des d'allí, la guàrdia local tarragonina de l'època va emprendre el mateix recorregut que van fer les tropes franceses fins a arribar al Pla de la Seu. La ruta va començar pel carrer Assalt, que rep el seu nom per la Guerra del Francès, i va seguir per Rambla Vella, plaça de la Font, Baixada Peixateries, carrer Major fins arribar a la Catedral.

Als peus de les escales, uns plafons en diverses llengües recordaven què va passar a la ciutat durant aquella època turbulenta d'ara fa 205 anys. ATothom qui va voler va dipositar una espelma a les escales del Pla de la Seu, en record als herois de 1811.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar