loader
menu

CIUTAT

Repsol afavoreix la inserció laboral al complex industrial de TGN

El Circ Ciutat divendres, 01 de juliol de 2016

El saló d’actes del Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha acollit el lliurament de diplomes als 22 alumnes que cursen el projecte de formació professional integrada de Química Industrial, promoció 2015-2016, així com també han rebut el seu diploma els 10 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior Dual de Química Industrial 2014-2016.

Foto: Repsol

Aquest any, al curs de Formació Ocupacional de Química Industrial ha comptat amb 22 estudiants de l’IES SEP Comte de Rius de Tarragona, provinents de l’atur. Aquestes 22 persones cursen una línia de formació professional integrada dins del Programa “Formació amb compromís de contractació”, del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta modalitat de formació professional integrada, que genera ocupació i oportunitats de reciclatge cap a estudis amb sortida laboral, és clau per donar resposta a les necessitats del territori i és possible gràcies a l’entesa entre la iniciativa privada, l’administració laboral i l’administració educativa.

Pel que fa als 10 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en modalitat Dual de Química Industrial, han obtingut el títol de grau superior a Repsol en el curs 2014-2016. La Generalitat i Repsol impulsen i desenvolupen el cicle formatiu de grau superior de química industrial, en modalitat dual, per tal de formar persones en el camp professional de la química i respondre a les necessitats de personal qualificat d’aquest centre productiu.

La Formació Professional Inicial amb model dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant. Amb aquest model de Formació Professional, que s’inspira en altres existents a Alemanya, Suïssa, Àustria o Dinamarca, es vol afavorir la reactivació econòmica. En la Formació Professional Dual l’empresa assumeix protagonisme formatiu, ja que el seu paper no es limita a la recepció d’estudiants en pràctiques, com succeeix en el model tradicional, sinó que l’empresa s’implica en la formació dels alumnes a través de la seva participació en les adaptacions curriculars.

Es preveu que més del 80% dels alumnes d’aquests dos cursos acabin formant part de la plantilla de Repsol, com a operadors de planta química.

L’acte de lliurament de diplomes ha comptat amb la presència del Director del C.I. de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font; el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Oscar Peris; la Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Tarragona, Silvia Rodes; el Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; i el Director de l’IES SEP Comte de Rius, Narcís Almena.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar