loader
menu

CIUTAT

Pirotecnia Valenciana guanya el 26è Concurs internacional de Focs de TGN i dispararà per Santa Tecla

El Circ Ciutat diumenge, 03 de juliol de 2016

Tal com ja molts preveien, l'empresa Pirotecnia Valenciana ha estat la gran triomfadora del 26è Concurs Internacional de Focs de Tarragona. La pirotècnia que va meravellar els tarragonins la nit del divendres 1 de juliol ha rebut un total de 1.759 punts. Per darrere, la xinesa Firevision International, l'encarregada de cloure el certamen, la gallega Xaraiva i l'alavesa Valecea.

Fotos: Mauri

Fotos: Mauri

Foto: circdetarragona.com

(consulta la pàgina del Circ a facebook i podràs veure un vídeo amb els darrers tres minuts del castell de focs guanyador)

El triomf a TGN també permet a Pirotecnia Valenciana guanyar el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, un document acreditatiu de l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2016. Pirotecnica Valenciana també s'ha emportat el Premi Especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus” i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers.

El segon premi ha estat per a la Pirotècnia xinesa Firevision Internacional, l'encarregada de tancar el concurs el dissabte 2 de juliol, amb 1.483 punts. El tercer i quart classificats han estat Pirotècnia Xaraiva i Pirotècnia Valacea, amb molt poca diferència en la seva puntuació que ha estat 1.304 i 1.249 punts respectivament.

Què valora el jurat?

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valora especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que seran lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que seran les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

El Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del certamen. La consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada, entre d’altres, per representats del jurat i de l’organització del concurs així com de les pirotècnies participants.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar