loader
menu

CIUTAT

Detenen un veí de TGN per intercanviar continguts pedòfils a internet

El Circ Ciutat dilluns, 04 de juliol de 2016

Tarragona és una de les 14 ciutats d'arreu de l'estat en les quals la Guàrdia Civil ha detingut un total de 19 persones com a presumptes autors de delictes relacionats amb la distribució de material d'abús sexual a menors a Internet.

Forma part de l'operació "Sin fronteras", en la qual la Guàrdia Civil ha detingut 19 persones arreu de l'estat. S'intercanviaven milers d'arxius amb abusos sexuals a menors

En l'operació "Sense fronteres", en la qual també es troben en qualitat d'investigades 6 persones més, s'han practicats 14 registres domiciliaris, comptant el que s'ha fet a Tarragona. Les províncies on també ha actuat la Benemèrita son la Corunya, Albacete, Alacant, Balears, Càceres, Cadis, Cantàbria, Còrdova, Jaén, Sevilla, Biscaia i Saragossa.

Foto: Guàrdia Civil de TGN

Les investigacions a l'Estat es van iniciar arran de la informació distribuïda dins del Grup de treball Americà sobre Delictes Tecnològics de la INTERPOL, que va alertar els investigadors de la Guàrdia Civil espanyola sobre diversos usuaris que, a través de conegudes xarxes d'intercanvi d'arxius P2P, es trobarien compartint fitxers d'imatge i vídeo amb abusos a menors.

Després de la informació obtinguda i diverses investigacions, es van identificar a diversos usuaris que compartien de forma voluntària arxius de contingut pedòfil, per la qual cosa van ser sotmesos a una estreta vigilància per agents del Grup de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, per determinar el seu grau d'implicació en els fets.

Un cop analitzades totes les dades obtingudes, es va iniciar la fase d'explotació de l'operació en la qual s'han detingut 19 persones i s'han practicat 14 registres domiciliaris en els quals es van trobar centenars de milers d'arxius pornogràfics de menors.

Arran de l'anàlisi del material intervingut en la fase d'explotació, els agents van aconseguir identificar 14 menors a Espanya i 2 a Colòmbia, tots ells víctimes d'aquests abusos sexuals.

Crida l'atenció pel fet que diversos menors van ser manipulats per adults perquè es gravessin abusant d'altres menors, per tal de la seva posterior distribució per les xarxes de pederàstia a Internet.

En alguns casos, la Guàrdia Civil ha pogut determinar que la manipulació dels menors es realitzava en converses a través d'una coneguda xarxa social, suplantant la identitat d'un menor mitjançant vídeos i imatges manipulades.

Paral·lelament a l'actuació a l'Estat espanyol, cossos de Policia d'Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Estats Units, Guatemala, Mèxic, Panamà, Paraguai, Rep. Dominicana, Uruguai i Veneçuela van detenir 60 persones i van realitzar més de 200 registres en 47 ciutats.

Actualment els investigadors analitzen centenars de milers d'arxius de contingut pedòfil amb imatges de gran duresa, que seran minuciosament estudiats per identificar el major nombre possible de víctimes, ja que moltes d'elles podrien continuar patint aquest tipus d'abusos. Igualment es treballa per determinar si algun dels implicats pogués tenir connexions amb altres pedòfils que interactuïn a la xarxa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar