loader
menu

CIUTAT

TGN atura la reordenació d'aparcaments de la Part Baixa

Sergi Casado Ciutat dijous, 28 de març de 2013

Enèssim canvi de rumb altre cop pel que fa a la reordenació d'aparcaments previstos en el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Un cop l'empresa municipal d'aparcaments (AMT) acabi de senyalitzar la nova regulació a les places que encara queden per pintar del sector 1, principalment a l'avinguda Marquès de Montoliu i voltants, amb la qual cosa s'hauran reordenat 1.168 llocs d'estacionament més, el procés s'aturarà. Tot i que encara quedaria pendent per regular un altre dels sectors, el 3, pròxim a la Part Baixa, que abarca els carrers Jaume I (20 places), Pere Martell (35), Francesc Bastos (41), Robert Gerhard (38), Frederic Mompou (16), Mallorca (108), Eivissa (13), Manuel de Falla(29), Felip Pedrell (28) i Smith (133), els quals sumen 461 places, el consistori ha tornat a posar el fre i, segons ha pogut saber El Circ, la regulació en aquesta part de Tarragona s'ha ajornat.

Cal assenyalar que, tan sols fa una setmana, la idea era just el contrari i es treballava amb la previsió que a finals de juliol tota la ciutat havia d'estar regulada. La primera zona que es va començar a reordenar va ser la del barri dels Músics, l'agost de l'any passat.

La regidora de Mobilitat i alhora presidenta de l'empresa d'Aparcaments, @Begoña Floria, preguntada sobre la qüestió, va evitar pronunciar-se al respecte i ni va admetre que la regulació s'aturarà un cop s'acabi de repintar el sector 1, ni tampoc ho va negar. Es va limitar a assegurar que "el Pla de Mobilitat és flexible i tenim de temps per aplicar-lo fins l'any 2017". Altres fonts municipals consultades sí han corroborat que, de moment, el sector 3, queda exclòs de la reordenació d'aparcaments.

Tot i que la regidora i també portaveu de l'equip del govern no va reconèixer que la regulació a la zona pròxima a la Part Baixa s'ha suspès, temporalment, el president de l'Associació de Veïns del Barri del Port, José Ruiz, va ser més explícit: "No m'ho han comunicat de manera oficial, però, n'estic al corrent i és cert: ha quedat aturada". Ruiz, a més, no entèn la decisió adoptada pel consistori, ja que "molts dels comerciants i dels veïns estaven a favor de que es regulessin alguns carrers".

De fet, la decisió tampoc s'acaba d'entendre si es té en compte que, regularment, des del consistori s'ha defensat a ultrança les bondats de l'aplicació del Pla de Mobilitat i, en especial, de la nova reordenació de places per a residents, i que, fins i tot, els veïns pròxims a la Part Baixa havien sol·licitat que s'apliqués a la seva zona. Ara s'ha aturat i ningú gosa fixar cap calendari d'execució.

La mesura, de retruc, també hauria d'aturar l'increment de tarifes del pàrquing Francesc Bastos, ja que estava condicionat a que les places dels voltants es regulessin i passessin a ser de residents.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar