loader
menu

CIUTAT

Retiren 300 quilos de brossa del fons marí del Miracle

El Circ Ciutat dilluns, 04 de juliol de 2016

Les quatre empreses pirotècniques participants en el concurs de focs de Tarragona van abocar al mar uns 300 quilos de brossa. La quantitat és gairebé el doble que la recollida l'any 2015, tot i que en aquella ocasió, la neteja del fons marí de la Punta del Miracle no es va poder fer fins al cap d'una setmana a causa d'un temporal.

La majoria són restes de les carcasses de les pirotècniques participants en el concurs de focs. Enguany, els capbussadors fins i tot han trobat alumini.

Les tasques de neteja d'enguany es van ferel diumenge al matí, just l'endemà que el concurs va finalitzar, i com sempre, va anar a càrrec de la Societat d'Exploracions Submarines (SES) de Tarragona. En l'operatiu d'enguany van participar 25 submarinistes i també es va comptar amb el suport d'una embarcació de la Creu Roja.

Fotos: SES/Creu Roja TGN

Fotos: SES/Creu Roja TGN

Fotos: SES/Creu Roja TGN

Fotos: SES/Creu Roja TGN

Fotos: SES/Creu Roja TGN

"Hem trobat alumini, i no n'havíem vist mai", ha assegurat al Circ el president del SES, Manel Salcedo, qui també ha argumentat que la brossa acumulada a l'aigua sigui superior a la d'altres anys perquè en el concurs d'enguany també hi va haver més focs a l'aigua. La superfície 'pentinada' pels submarinistes del SES va abarcar uns 5.000 metres quadrats.

Més de 125 persones treballant per l'èxit del Concurs

Perquè tot l'operatiu del concurs de Focs funcionés correctament es va comptar amb una organització de més de 125 persones que han treballat de manera coordinada durant els quatre dies: Guàrdia Urbana, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària, Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Guàrdia Civil, tècnics de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, servei de manteniment de l’enllumenat públic , servei de neteja i seguretat privada, entre d’altres.

La Guàrdia Urbana ha tingut actius a 36 agents dedicats al Concurs dels Focs per regular el trànsit, previsió de robatoris, etc; també hi van participar: 14 mossos d’esquadra per a la regulació del trànsit i realitzant funcions de seguretat en aglomeracions; 20 voluntaris de Protecció Civil entre sanitaris i seguretat a la platja; 10 membres de la Policia Portuària; 12 membres de la Creu Roja; 7 agents de seguretat privada; 6 operaris de l’empresa de manteniment de l’enllumenat públic (SECE) i 3 agents de la Guàrdia Civil d’intervenció d’Armes i Explosius, als quals cal afegir dues embarcacions patrulleres amb la seva tripulació del Servei Marítim Provincial, entre d’altres.

També cal assenyalar, les dues ambulàncies de la Creu Roja, una a la zona on es disparaven els focs i un altra a l’espai del Club Nàutic, i un camió de Bombers de la Generalitat de Catalunya amb cinc efectius.

Els voluntaris de Protecció Civil disposaven d’una ambulància de SVB i un vehicle de suport sanitari a la platja; una moto sanitària; una moto de seguretat vial de recolzament a la Guàrdia Urbana i un vehicle d’intervenció ràpida contra incendis, com a recolzament a Bombers de la Generalitat.

Per a la seguretat de tot l’operatiu, es va posar en marxa el Centre de Coordinació d’Emergència format per set persones dels diferents serveis: Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Voluntaris de Protecció civil, Bombers de la Generalitat, Cultura de l’Ajuntament, Creu Roja i Policia Portuària.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar