loader
menu

CIUTAT

El 2017 comença a bastir el seu programa cultural

El Circ Ciutat dimecres, 06 de juliol de 2016

Els Jocs del 2017 també comportaran projecció cultural tant per a Tarragona com per a la resta de seus. Per aquest motiu, els responsables de les àrees de cultura de tots els municipis seus dels Jocs Mediterranis (regidors i tècnics) han mantingut una primera reunió de treball al consistori tarragoní.

Foto: Mauri

El titular de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, ha donat a conèixer als seus homòlegs d'altres municipis els trets principals del programa cultural dels Jocs del 2017, basat fonament en difondre i divulgar la cultura mediterrània en totes les seves vessants, i principalment en l'esport.

D’una banda s’ha fet un repàs de l’activitat cultural que es duu a terme tant a Tarragona, com a les seus al llarg de l’any, i aprofitar-les per tematitzar algun dels seus esdeveniments, i fer-ho a l’entorn de l’esport i la mediterraneïtat. Així mateix, el programa també proposa realitzar actes específics durant tot l’any i una programació concreta per als deu dies dels Jocs.

Nits Mediterrànies

El més destacat serà les cerimònia d’inauguració dels Jocs, que ja es va anunciar; però també es proposen les Nits Mediterrànies que serviran per engrandir i aglutinar els diferents festivals amb cinema, teatre, música, itineraris històrics, etcètera i es duran a terme Fires de la Cultura Mediterrània amb presentacions, xerrades, debats i un autèntic intercanvi de programació cultural arreu del Camp de Tarragona.

Dansa, teatre, audiovisuals, gastronomia

Pel que fa a altres projectes concrets també destaca la dansa amb la iniciativa Tarracofusion: que vol ser un programa d’intercanvi que inclourà tallers de dansa professionals, visites culturals i assistència als actes dels Jocs per part de ballarines i ballarins de tota la Mediterrània.

També es destaca la proposta de TeclaSmit amb el nom d’ALÈ Mediterrani, que en col·laboració amb la Casa de les Lletres i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, faran una sèrie de representacions escèniques, recitals i projecció d’audiovisuals de clàssics enmarcats en la Mediterrània.

Finalment la gastronomia també serà un punt neuràlgic de l’esdeveniment i dels deu dies de Jocs, i des del programa cultural es proposa que el Mercat es transformi en un autèntic aparador de la cuina mediterrània amb fires, degustacions, debats i xerrades, campanyes en restaurants...entre d’altres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar