loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La nova rehabilitació de la Muralla tornarà a alterar la mobilitat de la Part Alta

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 06 de juliol de 2016

A partir de la setmana que ve, i durant els propers sis mesos, la Muralla romana de Tarragona tornarà a ser objecte d'una nova obra de rehabilitació, que en millorarà la seguretat i contribuïrà a dignificar-la. En aquesta ocasió, la feina se centrarà en el tram de la Baixada del Roser i s'hi faran tasques de consolidació, restitució, nova pavimentació i excavació arqueològica.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Es reforçarà l'estructura de la muralla per assegurar l’insuficient estabilitat existent pel tipus de material disgregat i de replè modern que constitueix el nucli. També és protegirà el nucli i els murs externs de la muralla davant l’acció de l’aigua de pluja, filtracions internes i del subsòl

A més, es restaurarà la degradació dels paraments exteriors susceptibles de despreniments de petits carreus.

La intervenció forma part de la cinquena fase de restauració d’aquest tram de Muralla donant continuïtat a les actuacions fetes anteriorment en aquest sector de la muralla. L'obra, promoguda pel Departament de Cultura, l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Tarragona, forma part del programa de l’1% cultural i compta amb un finançament de 318.875,57 euros.

Pel Portal de Sant Antoni, només vehicles de veïns

Amb motiu de l’inici de les obres a la Muralla, la circulació per la Part Alta es tornarà a veure alterada, encara que inicialment només les dues primeres setmanes, des del dia 11 de juliol fins a finals de mes. A partir de les 8h, l’accés a la baixada del Roser des de Pla de Palau estarà tallat. Com ja s'ha vingut fent en anys anteriors, l'accés pel Portal de Sant Antoni quedarà restringit únicament per als veïns amb targeta de circulació pel casc antic tarragoní.

D'altra banda, també es desviarà la circulació pel carrer del Claustre fins al Pla de la Seu, Pare Iglésias i fins carrer Merceria i es tallarà el trànsit en sentit pujada des del carrer de les Coques fins al Pla de Palau.

Grua al Camp de Mart

Les tasques de restauració engegaran amb la instal·lació d’una grua dins de la muralla però caldrà col·locar-la des de fora, i que, donada la dificultat, comportarà aquestes dues primeres setmanes de feina. A partir d’aquí es preveu seguir treballant en les tasques de restauració, sense afectació del trànsit. La grua estarà instal·lada als Jardins del Camp de Mart.

Aquesta obra està promoguda entre l’Incasòl, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona i s’emmarca dins el Pla Director de Muralla, presentat recentment. El cost de la mateixa surt dels programes de l’1% cultural i correspon als treballs de consolidació, restitució, nova pavimentació i excavació arqueològica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar