loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els periodistes de TGN premien els Bombers i 'castiguen' al Departament de Salut

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 08 de juliol de 2016

La Junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes va premiar el gabinet de premsa dels Bombers de la Generalitat amb la Petxina Oberta, “per la disponibilitat a l’hora d’atendre les peticions dels mitjans i la bona gestió del cas de Freginals”. Es tracta del guardó a la millor font d'informació; la que ajuda els periodistes a fer millor la seva feina i no els posa entrebancs. Entre els finalistes també hi havia la Cambra de Comerç de Tarragona.

Foto: Col·legi de Periodistes de TGN

Toni Orensanz, amb la Petxina Daurada. Foto: Col·legi de Periodistes de TGN

D'altra banda, la Petxina Tancada, que 'premia' la pitjor font d'informació i la que posa més pals a les rodes als informadors, va ser per al Departament de Salut per “l’apagada informativa en el brot d’enterovirus”, superant en nombre de vots als altres candidats: la Fiscalia de Tarragona i Esteve Ortiz, president de la Confraria de pescadors de Tarragona.

La Festa de les Petxines de la Informació, enguany conduïda pels periodistes Quim Pons i Esteve Giralt, és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes, i la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

També es va fer liurament de la Petxina Daurada, una distinció amb què la junta de la Demarcació vol reconèixer la trajectòria professional d’un periodista. Enguany, de Toni Orensanz, qui a principis de 2016 va publicar el llibre El nazi de Siurana (Ara Llibres), un treball d’investigació periodística en què revela la veritable identitat d’un alpinista belga que va viure a Siurana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar