loader
menu

CIUTAT

L'Autoritat Portuària de TGN obre el parc subaquàtic a l'ús recreatiu

El Circ Ciutat divendres, 08 de juliol de 2016

La Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona (SES) ha estat l’adjudicatària de la gestió del parc subaquàtic del Port de Tarragona durant els pròxims tres mesos. Es tracta d'un contracte de serveis entre l'Autoritat Portuària (APT) i l'esmentada entitat tarragonina, per tal que s'encarregui de la vigilància i de gestionar les autoritzacions i els accessos als més de 40.000 m2 d'aigua que conformen el parc a entitats, associacions i a totes les persones que ho desitgin i compleixin amb els requisits fixats per Capitania Marítima.

Foto: facebook de la Societat d'Exploracions Submarines de TGN (SES)

Al concurs convocat per l'APT només s'hi va presentar la Societat d'Exploracions Submarines; una entitat sense ànim de lucre que fins el novembre de l'any passat havia tingut en concessió la gestió integral del parc subaquàtic durant les últimes dues dècades. Aquest servei que prestarà el SES d'ara i fins l'octubre, però, és independent de la concessió de l'espai, a la qual també hi optarà un cop el Port de TGN consensuï el model i engegui el procés de licitació.

La Societat d'Exploracions Submarines de TGN, qui avui, 8 de juliol, celebra el seu 60è aniversari, ha celebrat l'adjudicació a les xarxes socials, on han anunciat que a partir de l'11 de juliol tornaran a portar les regnes de l'espai subaquatic.

En una nota enviada per l'Autoritat Portuària, assegura que "aquest nou model pretén garantir l’accés a totes les entitats, associacions i persones físiques que vulguin gaudir de l’activitat del busseig en aquest espai, sempre que compleixin els diferents requisits exigits per l’Autoritat Portuària de Tarragona i per la Capitania Marítima."

La prestació del servei es realitzarà a través del web http://www.parcsubaquatictarragona.cat/ gestionat per la Societat d’Exploracions Submarines de Tarragona. Allí, els interessats, particulars o centres d’immersió hauran de sol·licitar l’autorització necessària per a la realització d’activitats de busseig recreatiu, sent necessari per a l’expedició de la mateixa que es compleixin els diferents requisits indicats a les normatives que es troben penjades a la Plataforma i que s’adjunti la documentació requerida.

Les franges horàries per fer els capbussaments seran de 2 hores i el màxim de bussejadors serà de 100.

Més de 250 espècies i més de 40.000 m2 d'aigua

Des del SES, el seu president, Manel Salcedo, ha celebrat l'adjudicació, tot reivindicant la importància i la rellevància del parc subaquatic. Les persones que s'hi capbussin gaudiran de més de 250 espècies en una columna d'aigua de més de 40.000 m2, i també hi trobaran vaixells enfonsats, com el 'Dragonera', a 24 m de profunditat i amb més de 60 m d'eslora. Es poden trobar escòrpores, microorganismes, peixos lluna, sarcs, sardines, escatons... També diferents estructures de fusta que han ajudat a que es regeneri la vegetació.

El parc tarragoní, a més, constitueix un important punt de control, tant per al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) com per a la Universitat Rovira i Virgili.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar