loader
menu

CIUTAT

La passarel·la que unirà el Balcó amb el Miracle estarà llesta a finals de 2017

El Circ Ciutat dimarts, 12 de juliol de 2016

Tot i que no la podrem gaudir durant els Jocs Mediterranis, la passarel·la que unirà el Balcó amb la platja del Miracle sí es podrà considerar llegat dels Jocs del 2017. L'esperada connexió ciutat-platja no arribarà fins a finals de l'any que ve; finalment quasi un any més tard segons les previsions de l'Autoritat Portuària, que és qui finança l'obra, però qui també ha patit els retards d'Adif.

Imatge virtual de la passarel·la. Fotos: Autoritat Portuària

Imatge virtual de la passarel·la. Fotos: Autoritat Portuària

Imatge virtual de la passarel·la. Fotos: Autoritat Portuària

Imatge virtual de la passarel·la. Fotos: Autoritat Portuària

Imatge virtual de la passarel·la. Fotos: Autoritat Portuària

Les tasques per enllaçar un dels racons emblemàtics de la ciutat amb el Miracle seran una realitat al desembre de 2017. Finalitzaran al mateix temps que els treballs de remodelació del passeig marítim, que preveuen, entre d'altres, l'eliminació de places d'aparcament en favor d'un carril bici.

L'Autoritat Portària de Tarragona i l’Ajuntament han detallat els dos projectes (passarel·la i remodelació del passeig), valorats en uns 3 milions d'euros, dels quals 1,7 milions se'ls emporta la passarel·la. D'aquí a un mes es coneixerà l’empresa adjudicatària de les obres, que és previst que comencin a primers d’octubre.

Es tracta d’una estructura d’uns 300 metres de longitud i fins a 3 metres d’amplada i que permetrà superar els 17 metres de desnivell que hi ha entre la Baixada del Toro i el passeig marítim. Hi haurà dos ascensors. Finalment, serà de color pedra i no de color blau per minimitzar l’impacte visual.

La plataforma del Miracle es podrà utilitzar

El president del Port, Josep Andreu, parla d’un projecte lleuger i que s’ha fet pensant en les actuacions previstes a l’estació de trens i per a la implantació del tercer fil. Per la seva banda, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que l'Ajuntament actuarà a la plataforma de formigó del Miracle per poder-li tornar a donar ús. Ballesteros també ha celebrat que el projecte de passarel·la tiri endavant perquè complirà el desig de molts tarragonins.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar