loader
menu

L'oposició de TGN demana a l'Ajuntament que controli les empreses subcontractades

El Circ dimarts, 12 de juliol de 2016

Bona part de l'oposició a l'Ajuntament de TGN s'ha tornat a plantar. En aquest cas, en relació a les empreses subcontractades per l'Ajuntament i el seguiment que en fa. Cansats i esgotats de no trobar els mecanismes per poder obtenir informació clara i documentada, tres partits de l'oposició (C's, ERC i la CUP) reclamen que es faci un control com Déu mana.

Foto: circdetarragona.com

D'esquerra a dreta: Laia Estrada (CUP), Sònia Orts (C's) i Jordi Fortuny (ERC). Foto: ERC

Deu dels tretze regidors que formen l'oposició reclamen que es faci un correcte seguiment de l’execució dels serveis externalitzats a l’Ajuntament de Tarragona per poder-ne fer una correcta avaluació quantitativa i qualitativa.

Per fer-ho, aposten per la creació d’una Comissió de Contractació integrada per tècnics i representants de tots els grups municipals que garanteixi aquest seguiment. Els tres grups de l’oposició demanen també que en aquells contractes de més de 500.000 euros s’inclogui una clàusula per tal que l’empresa contractada assumeixi els costos de garantir un servei de seguiment extern del compliment del contracte.

Suposen un 20 per cent del pressupost municipal

Des de la CUP, ERC i C’s expliquen que la suma dels serveis municipals gestionats per empreses externes a l’Ajuntament de Tarragona ascendeix a 32 milions d’euros, un 20% del pressupost municipal. Els tres grups coincideixen en valorar que s’ha de garantir que els treballs que es realitzen amb els diners dels tarragonins s’estan realitzant correctament.

Des dels tres grups afirmen que, a dia d’avui, desconeixen quins mecanismes de seguiment i control es desenvolupen en relació als contractes de servei de l’Ajuntament. Expliquen que, malgrat intentar esbrinar quines actuacions concretes es realitzen en aquest sentit, no ha sigut possible obtenir aquesta informació. Per tot plegat, consideren que és necessari disposar d’una eina que permeti el control i seguiment del compliment dels contractes des del seu inici fins la seva finalització.

Els consellers de C’s, la CUP i ERC esperen comptar amb la complicitat de la resta de grups municipals per tirar endavant una iniciativa que ha de permetre avançar en la transparència en la gestió pública. En aquest sentit, recorden que diversos municipis de l’estat, com Sevilla o Salamanca, ja han apostat per crear comissions de seguiment de la contractació pública.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar