loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La invasió Pokémon Go arriba a Tarragona

Joan Castell Cultura i patrimoni dijous, 14 de juliol de 2016

Tarragona no s'ha escapat de la febre mundial pel nou joc interactiu Pokémon Go. Centenars de fans ja disposen del joc, tot i que fins al moment, només a Austràlia, Estats Units i Nova Zelanda, es pot jugar de manera oficial. El Circ de Tarragona ha sortit al carrer per capturar els animalons que es troben per tota la ciutat.

Foto: Joan Castell

Foto: Joan Castell

Foto: Joan Castell

Ho hem fet acompanyats de Miguel Carrera. Un jugador nostàlgic de la primera saga de Pokémon, que ens explica que Pokémon Go, "està basat en Ingress, un joc de rol i d'exploració, que pretenia treure la gent al carrer. Era bàsicament una manera de portar a la gent a explorar les seves ciutats". La mateixa companyia (Niantic) ha aprofitat la base de dades d'aquell joc d'exploració per adaptar-la a l'univers Pokémon.

Tot i això, en Miguel ens explica que aquesta nova versió "no és com els altres Pokémon. Té unes mecàniques molt concretes i algunes mancances. Trobo a faltar les batalles entre els animals". De fet, el principal objectiu de Pokémon Go és el d'atrapar i col·leccionar els 250 Pokémon disponibles. I poden estar en qualsevol punt de la teva ciutat.

Perquè Pokémon Go és una barreja de realitat virtual i el món real. El joc, disponible en plataformes IOS Android, té l'opció d'engegar la càmera del dispositiu mòbil per visualitzar la zona on et trobes. D'aquesta manera, pots estar passejant per la Rambla Nova, tocant ferro o perdut per la Part Alta mentre intentes capturar els Pokemons.

PokéStops al Balcó, Sedassos, plaça del Fòrum i a la Imperial Tàrraco

A més, els punts més emblemàtics de la ciutat són ara PokéStops. Són punts pels quals els jugadors han de passar per tal de recollir material per continuar amb el joc. El mateix passa amb els gimnasos, on pots entrenar i millorar els teus Pokemons. El Balcó del Mediterrani, la Plaça dels Sedassos, la Plaça Fòrum o la Imperial són punts on es poden trobar aquests gimnasos. A més, el joc inclou una petita ressenya històrica dels indrets seleccionats.

"A mi van ser uns nens de 12 anys, qui em van explicar com funcionaven els gimnasos. Em va agradar poder interactuar amb ells, perquè m'incitaven a explorar". De fet, aquest és un dels principals punts forts del joc. "El fet de sortir a explorar i descobrir racons de la teva ciutat. Si fos pare, aniria amb els meus nens a explorar".

Tot i el gran 'boom' el Miguel ens explica que el joc està "patint molts problemes amb els servidors Hi ha dies en què és difícil jugar-hi, perquè està col·lapsat. Ara mateix, no sabem quan sortirà oficialment a Europa". Una altre de les incògnites és saber si en una mateixa ciutat es podran trobar els 250 Pokemons, o si l'usuari s'haurà de moure o intercanviar Pokemons amb altres jugadors.

Però el cert és que Tarragona ja viu la febre Pokémon i és fàcil reconèixer als jugadors pel carrer.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar