loader
menu

CIUTAT

La reparació de les esquerdes del Mercat costarà 1,4 milions i l'obra durarà 8 mesos més

Sergi Casado Ciutat dilluns, 01 d'abril de 2013

Les microesquerdes detectades el novembre de l'any passat en l'estructura del Mercat central de Tarragona continuen provocant molts maldecaps a l'empresa municipal Espimsa. Tants, que el sobrecost generat per la reparació ha obligat a la direcció d'obra a modificar el projecte original. En principi, la factura per solucionar el problema i millorar la rigidesa del forjat de la planta s'eleva a 1,4 milions d'euros, tot i que pressupostos anteriors disparaven la xifra i fins i tot la triplicaven. La situació econòmica de la UTE Mercat Central, formada per les empreses Isolux i Corsan, és "crítica" i els imprevistos generats per les microesquerdes "li han creat un estat de nerviosisme", segons es va apuntar en el darrer consell d'administració de l'empresa municipal de mercats, en el qual es va posar de manifest la preocupació que regna al voltant d'unes obres que s'eternitzen.

Una imatge de la façana principal del Mercat de Tarragona. / circdetarragona.com

Una imatge de l'interior del mercat. /circdetarragona.com

En principi, la UTE es va oposar frontalment a assumir el cost milionari de la reparació, adduint problemes financers. La solució pactada finalment farà que la Unió Temporal d'Empreses s'encarregui dels treballs, a canvi de la modificació del projecte original. És a dir, que del dibuix inicial del nou mercat s'eliminaran elements, acabats, materials i altres aspectes fins a sumar els 1,4 milions d'euros. Segons ha pogut saber El Circ, no s'instal·larà aire acondicionat als quatre locals de la segona planta i tan sols se'n farà la preinstal·lació, també es prescindirà d'un ascensor i de dos muntacàrregues, l'ornamentació de les escales i del terra del pàrquing serà de menys qualitat, així com els acabats del carrer Colom.

En cap cas, però, l'obra no pateix cap encariment perquè es continua pressupostant en 26 milions d'euros. En l'informe presentat als consellers d'Espimsa, s'explica que "les partides modificades no són un canvi substancial de projecte" i que "manté el seu esperit inicial, la seva volumetria, estètica i servei". En el consell d'administració també es va donar compte que Espimsa va tenir 1,6 milions d'euros de dèficit durant el 2012. A més, encara hi ha factures per valor de 348.000 euros emeses per Espimsa, les quals hauria de pagar l'Ajuntament, tot i que, des del departament d'Intervenció encara no s'ha donat el seu vistiplau.

Això, òbviament, comportarà que l'endarreriment en les obres vagi en augment i es passi dels quatre mesos reconeguts per l'Ajuntament a principis d'any, als 8 actuals. És a dir, que d'un termini d'execució de 30 mesos s'ha passat als 38, segons es va anunciar el darrer consell d'administració d'Espimsa. Tot això és conseqüència de la modificació del projecte, acceptat ja per la UTE Mercat Central, i que en breu haurà de rebre també el vistiplau del consell d'Espimsa.

Pel que fa a l'alliberament de la urbanització del voltant del mercat, l'aturada de les obres impedirà que estigui llesta al juliol. En tot cas, es primaran les parts de l'obra que permetin accelerar l'obertura del tram d'urbanització del carrer Cristòfor Colom.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar