loader
menu

CIUTAT

Justícia invertirà 9 ME en un nou centre penitenciari a TGN

El Circ Ciutat divendres, 15 de juliol de 2016

El Departament de Justícia construirà un nou equipament penitenciari a la ciutat de Tarragona. Serà un centre obert expressament dissenyat per al tractament dels interns en règim de tercer grau, que actualment compleixen condemna a l’antiga presó de la ciutat.

Es destinarà a interns en règim de tercer grau. Les obres començaran el 2018 i està previst que durin un any i mig

Les obres suposaran una inversió de prop de nou milions d’euros i començaran el 2018, amb una durada d'un any i mig. Segons les previsions, el nou centre hauria d'entrar en funcionament a finals de 2019. L’objectiu d’un centre obert com el que s'obrirà a TGN és facilitar la reinserció social dels penats que es troben en règim de tercer grau, que habitualment coincideix amb la fase final de la condemna.

Foto: Delegació del Govern

Capacitat per a 150 interns

El nou centre obert de Tarragona tindrà capacitat per a 150 interns i serà l’únic de tota la demarcació. La superfície construïda superarà els 3.500 m2, que estaran distribuïts en planta baixa més quatre pisos. L’equipament disposarà d’espais comuns, despatxos i 72 habitacions.

La construcció també preveu un soterrani de més de 800 m2 per a altres usos a determinar pel Departament de Justícia.

"Un pas necessari perquè el Fòrum de la Justícia pugui ser una realitat"

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que la construcció del nou centre obert i el tancament de l’antiga presó són “un pas necessari perquè el Fòrum de la Justícia pugui ser una realitat més endavant”. En aquest sentit, el Departament “estudia si el valor del solar pot contribuir a la viabilitat del Fòrum de la Justícia”. Mundó també ha recordat que aquesta nova inversió “completarà l’actualització dels principals equipaments penitenciaris de Tarragona”, una demarcació que ja disposa del de Mas d’Enric, inaugurat recentment.

L’antiga presó de Tarragona es va convertir en un centre obert a finals de 2015, coincidint amb el trasllat de tots els interns en règim de primer i segon grau al Centre Penitenciari Mas d’Enric (el Catllar), el més modern de Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar